ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські парламентарі заопікувалися здоров’ям горян

    17 квітня 2024 середа
    87 переглядів
    Свій запит депутати облради надіслали в ОДА для відповідного реагування.

    Депутати звернулися з проханням виділити кошти для завершення будівництва, введення в експлуатацію стаціонарного та поліклінічного відділень, а також пункту екстреної медичної допомоги з аварійних будівель на Тячівщині.

    «На території Углянської сільської ради проживає 6002 осіб. З них дітей - 1415, дорослих - 4607, дітей першого року життя - 68.
    Медичне обслуговування надається Углянською ДЛ та ФАПами: М.Уголька, Груники, Бобово, Мираво. Стаціонарну допомогу отримують хворі із сіл, що мають переважно статус гірських населених пунктів - Угля, В.Уголька, Колодко, Кричово, а це понад 12 тисяч осіб. При Углянській ДЛ діє пункт екстренної медичної допомоги.
    У вересні 1979 року на території Тячівського району пройшов землетрус, в епіцентр якого потрапило декілька населених пунктів, в тому числі і с.Угля. Було пошкоджено приміщення дільничної лікарні, де на той час функціонувало 25 ліжок терапевтичного профілю та пологове відділення. Названа будівля обстежена комісією спеціалістів в 1980 році і визнана аварійною. У результаті ця дільнична лікарня була закрита. Однак в аварійному приміщенні залишилась діяти амбулаторія. На численні звернення громадян та рішення Углянської сільської ради у 2004 році на базі амбулаторії поновлено роботу дільничної лікарні. Було розпочато будівництво незавершеної будівлі, що знаходиться на балансі сільської ради с.Угля.
    За кошти обласного та районного бюджетів виконано основні види робіт: проведено зовнішню та внутрішню штукатурки, замінено вікна та двері, проведено електричне постачання, газопостачання, локальний водопровід та каналізацію. 3 2013 року було припинено фінансування будівельних робіт. На даний час роботи виконано на 90%.
    Потрібно здійснити електропостачання до мережі, пробурити скважину для водопостачання, закупити сантехніку, медичні меблі, завершити викладання полової плитки та побілку приміщень. Кошторис будівництва складає 6,5 млн.грн. Освоєно 3,8 млн.грн. Для завершення будівництва відповідно потрібно ще 3 млн.грн. З районного бюджету такі кошти виділити не має можливості», йдеться у колективному зверненні депутатів облради Нелі Дан, Романа Каптоли, Василя Куцина та Федора Яринича.
    Даний запит надіслано в обласну державну адміністрацію для відповідного реагування.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору