ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як правильно поводитися за великого скупчення людей?

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    МНС Закарпаття попереджає...

    Поради від закарпатських рятувальників.

    У наш час кожен закарпатець будь-якої миті може опинитися у натовпі людей – під час святкової демонстрації, акції протесту, музичного концерту тощо. При цьому мало хто задумується над тим, яку небезпеку несе б собі велике скупчення осіб – від нанесення різноманітних травм до смертельних випадків. Адже мирний на перший погляд гурт людей за лічені хвилини здатний перетворитися на некерований натовп.
    Аби повернутися з чергового заходу без забиттів чи переломів, варто дотримуватися основних правил безпечної поведінки в натовпі. Найкраще – взагалі уникати значних скупчень людей, як би не хотілося подивитися на подію. Якщо ви все-таки потрапили в натовп, дозвольте йому «нести» вас у напрямку від центру до краю і поступово вибирайтеся з нього. Глибоко вдихніть і розведіть зігнуті в ліктях руки в сторони, щоб грудна клітка не була здавлена. Не наближайтеся до вітрин, стін, скляних дверей, металевих парканів, до яких вас можуть притиснути і задушити. Якщо поруч із вами знаходяться діти, міцно тримайте їх за руку або несіть на руках, коли вони зовсім малі.
    Головне завдання в натовпі – не впасти. Якщо ви впустили якусь річ, у жодному разі не намагайтесь її підняти – життя дорожче. У випадку, якщо вас збили з ніг, прийміть позу ембріона – згорніться калачиком, підборіддя притисніть до грудей, коліна до голови, руками прикрийте голову. За будь-якої можливості спробуйте встати.
    І насамкінець, у натовпі важливо не призвести до заворушень. Не дивіться людям в очі, щоб не викликати агресію – погляд повинен бути спрямованим трохи нижче особи зі включенням так званого периферійного зору. Не привертайте до себе увагу висловлюваннями щодо політичних, релігійних подій, не наближайтесь до груп осіб, які поводяться агресивно.
    Поставтесь до цих порад уважно та при нагоді використовуйте їх, адже від цього залежить ваше здоров’я, а іноді навіть і життя.
    У ДСНС України у Закарпатській області
    0_8309-.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору