ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Боротьба з корупцією в Україні... призвела до її зростання (ВІДЕО)

    16 квітня 2024 вівторок
    102 переглядів
    Якщо у вас є гроші – вас не посадять. Система не працює

    Проте президент Американської торговельної палати в Україні каже, що зараз є великі надії на антикорупційне бюро, на антикорупційного прокурора.

    Бізнесмен із США Дейвід Свірі працює в Україні вже 24 роки. Вирощує сою, вигодовує худобу, продає її продукцію на експорт. Визнає, успіхів України у подоланні корупції останнім часом не помітив.


    «Я думаю, ситуація з корупцією погіршилася. А що змінилося? Хіба ми бачимо в країні верховенство права? Чи є незалежною правоохоронна система? Суддів треба вибирати. І щоб була можливість їх звільнити. А якщо вони беруть хабарі, садити їх до в’язниць. А нікого ж не садять. Хіба якихось алкоголіків, в яких немає грошей відкупитися. А якщо у вас є гроші – вас не посадять. Система не працює», - каже президент компанії «Київ-Атлантик Україна» Дейвід Свірі.


    Корупцію бізнесмен називає серйозною перешкодою для ведення бізнесу та інвестицій.


    Якщо у вас є гроші – вас не посадять. Система не працює
    Дейвід Свірі
    «Особисто я з корупцією не стикаюся. Бо не плачу хабарів. І коли просять - я відразу про це попереджаю і вони йдуть. Але ця ситуація шкодить нашому бізнесу. Я серйозно до цього ставлюся, як і багато інших інвесторів. Ми вже пристосувалися до ситуації за роки роботи в Україні. Але час це змінювати. Ви ж не хочете ще одну революцію? Або повернутися назад, де ви були? Це серйозна проблема і нарешті її треба вирішити», - заявив Свірі.


    В Американській торговельній палаті підтверджують – такі ж настрої і в багатьох інших іноземців, що працюють в Україні.


    Ми все ж таки є оптимістами і надіємося, що кроки, які були зроблені у 2015 році, почнуть давати реальні плоди у 2016 році
    Андрій Гундер
    «Ми відслідковуємо дуже чітко. І в нас є досить глибоке опитування наших членів. І ми їх питаємо: чи ви відчуваєте, що реальні зміни відбувалися? На жаль, велика більшість не бачить поки що зміни у 2015 році. Але ми все ж таки є оптимістами і надіємося, що кроки, які були зроблені у 2015 році, почнуть давати реальні плоди у 2016 році. Тому ми кожного року відслідковуємо сприйняття про корупцію, і ми сподіваємося, що у 2016 році побачимо реальні результати, де дійсно Україна показує інвесторам, і бізнес-спільноті, і світові, що вона серйозно бореться з корупцією», - каже президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

    Втім приводи для оптимізму теж є.

    «Зміни щодо законодавства однозначно відбулися величезні у 2015 році. Сам посол США в Україні Джеффрі Пайєтт сказав, що у 2015 році було більше прийнято законів, особливо для дерегуляції і покращення бізнесу, ніж майже за 20 років незалежності. Це є знов ті зміни, які відбуваються. Зараз треба, щоб ці закони працювали. І зараз є великі надії на антикорупційне бюро, на антикорупційного прокурора», - вважає Андрій Гундер.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Українська влада в'язне у корупції та внутрішніх протистояннях і не виправдовує довіри людей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору