ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що буде далі з недобудованим хоспісом у Виноградові? (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    Скандальний хоспіс у Виноградові й досі недобудований.

    Його передадуть у Фонд комунального майна області й добудують із обласного бюджету.

    Хоспіс у Виноградові, який опинився в центрі фінансового скандалу, так і залишається недобудованим. Нагадаємо, що в 2012 Єврокомісія своєю спеціальною програмою виділила грантові кошти (усього 739 тисяч 441 євро) для створення першого на Закарпатті хоспісу, який після кількох перенесених термінів мав бути зданий в експлуатацію до 25 грудня 2015 року. На облаштування хоспісу на місці колишньої військової частини у Виноградові виділялися кошти і з районного бюджету, однак будівлю так і не завершили в строк. Більш того, комісія райради виявила, що в процесі будівництва мали місце фінансові махінації. Зараз цими фактами займаються правоохоронці.
    За умовами контракту, у випадку порушення строків будівництва Україна має повернути всі отримані гроші на рахунок Європейської комісії. Представники Єврокомісії готові до компромісів і поступок, однак хоспіс, готовність якого на сьогодні становить близько 65 відсотків, має бути зданий в експлуатацію якомога швидше. Геннадій Москаль, який приїхав у Виноградово особисто оглянути об’єкт, запропонував такий вихід із ситуації – районна рада бере хоспіс на свій баланс, передає його обласній раді, а та виділить необхідні для добудови кошти з обласного бюджету. Хоспіс отримає статус обласного й прийматиме пацієнтів з усього Закарпаття.
    – Хоспіс вкрай необхідний для області, адже є люди похилого віку, за якими нікому доглядати, – каже Г.Москаль. – Повертати кошти в Єврокомісію буде великою ганьбою не лише для Закарпаття, а й для України загалом. Тому ми мусимо добудувати об’єкт власними силами й здати в експлуатацію. Утримання персоналу та будівлі візьме на себе область, а тими, хто хотів нагріти руки на європейських грошах, зараз займаються силовики.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору