ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Берегові організували курси з реанімації для учнів середніх шкіл (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    37 переглядів
    Берегово. Програма здійснилася за допомоги та підтримки Фонду Габора Бетлена.

    Восени 2015 та в січні 2016 у два етапи здійснилася реалізація ряду навчань для берегівських учнів середніх шкіл, яку організував Фонд ім. Бенедека Ком’яті.

    Програма здійснилася за допомоги та підтримки Фонду ім. Габора Бетлена. Завдяки йому 82 учнів – з Берегівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 з угорською мовою навчання імені Лайоша Кошута та Берегівської угорської гімназії імені Габора Бетлена, – які були поділені на кілька груп, мали змогу ознайомитися з процесом професійної реанімації.93562_1
    Передбачити зупинку серця практично неможливо, тому швидке втручання може врятувати життя. Ґрунтуючись на даних по Угорщині, щодня через зупинку серця втрачають життя близько 70 осіб. Крім цього, тільки 10 відсотків людей здатні надати відповідну допомогу. Для того, щоб зупинка серця і його подальше пошкодження не було незворотнім, існує необхідність в непрофесійних рятувальниках, які зможуть швидко й ефективно допомогти потерпілому.
    93562_2Теоретична частина навчання проводилася з читанням інтерактивної лекції, яку вів інструктор курсів і голова Фонду ім. Бенедека Ком’яті Іштван Гогола. Потім учасники перейшли до здійснення практичних навичок: цей метод навчання проходив в чотири етапи, а потім всі змогли попрактикувати процес реанімації разом з Євою Сабов, яка проводила навчання. Воно включало вміння розпізнати зупинку серця, екстрений виклик швидкої медичної допомоги
    та вміння провести реанімацію без пристрою або за допомогою напівавтоматичного зовнішнього дефібрилятора. Практичні навчання проводилися на спеціальних ляльках – щоб засвоїти навички при здійсненні компресії грудної клітки. Окрім цього, навчалися правильно класти на бік тіло потерпілого у стані непритомності.
    Основною метою курсів було навчити учасників вмінню надавати результативне реанімаційне оживлення у разі необхідності.

    Єва Сабов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору