ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кому спишуть борги за валютними кредитами

    19 квітня 2024 п'ятниця
    91 переглядів
    Попередній законопроект передбачав списання боргу всім

    У Кабміні вже лежить новий законопроект, який має вирішити проблему валютних позичальників. Про це розповіли в Незалежній асоціації банків України.



    "Новий законопроект передбачає реструктуризацію валютних кредитів, що надавалися для покупки єдиного житла", – зауважує прес-секретар НАБУ Анастасія Щербина.


    Згідно з цим законопроектом, списання боргу можливе від 25% до 100% у залежності від класу майна, яке було придбано за рахунок цих валютних кредитів. Також береться до уваги категорія позичальника.


    "Наприклад, учасникам АТО банки мають списати борг за квартиру в повному обсязі. У першу чергу, ми маємо захистити людей, які дійсно стоять перед ризиком втратити єдине житло. Натомість треба відрізняти й інші категорії валютних позичальників - тих, хто коштом валютного кредиту придбав автомобіль класу "люкс" чи дорогий мобільний телефон. Попередній законопроект передбачав списання боргу всім - і тим, хто цього потребував, і тим, хто купував п'яту квартиру або четвертий автомобіль", – зазначила Анастасія Щербина.


    У НАБУ сподіваються, що новий законопроект щонайшвидше розглянуть у Кабміні та внесуть на розгляд Верховної Ради, щоб уже в березні у депутатів була змога проголосувати його у першому читанні.
    "Компенсації з держбюджету не буде. Вирішення проблеми валютних кредитів передбачається за рахунок банків", - уточнила Щербина.


    Читайте також: Від продажу майна одним доведеться платити два податки, а іншим нічого

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору