ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Закарпаття просять обласних депутатів зупинити суцільні рубки у заповідних зонах

    25 квітня 2024 четвер
    61 переглядів
    Прес-служба Закарпатської облради повідомляє...

    Введення мораторію на суцільні рубки у межах природно-заповідного фонду Закарпаття – на розгляд депутатів облради.

    Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства, яке очолює депутат обласної ради Валерій Мурга, розробив проект рішення «Про введення мораторію на вирубку лісів у межах природно-заповідного фонду Закарпатської області».

    Відповідно до чинного законодавства та враховуючи висновки і рекомендації постійної комісії Закарпатської обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів, для збереження площ цінних старовікових лісів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду Закарпатської області, недопущення втрат їх природної цінності, слід тимчасово заборонити на території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Закарпатскої області проведення суцільних рубок усіх видів. У т.ч. суцільних санітарних, лісовідновних, рубок реконструкції тощо, у деревостанах природного походження, а також стиглих і перестиглих деревостанах штучного походження.

    Розробник проекту мотивує необхідність прийняття такого рішення для посилення контролю в галузі охорони, збереження, раціонального та невиснажливого використання природних ресурсів, забезпечення відновлення відтворювальних властивостей лісу. Та наголошує, що неприйняття зазначеного рішення може призвести до самовільного та безконтрольного використання природних ресурсів у межах області, а також порушення природоохоронного законодавства, створення конфліктних ситуацій, невдоволення місцевого населення.

    Його мета - приведення у правове поле питань, що стосуються охорони, відтворення раціонального та невиснажливого використання території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення області.

    У результаті суцільних рубок території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення нашого краю, вони втрачають свою екологічну цінність і перестають виконувати своєї ролі з охорони біорізноманіття. Тимчасова заборона на території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення проведення суцільних рубок усіх видів дозволить зберегти цінні старовікові ліси та недопустити втрату їх природної цінності.

    Реалізація даного рішення не потребує бюджетних асигнувань та забезпечить посилення контролю в галузі охорони природних ресурсів, що сприятиме їх збереженню та раціональному використанню, повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору