ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Лютневі" вибори грядуть у Берегівському медичному коледжі!

    28 березня 2024 четвер
    33 переглядів
    На чию користь ляже директорська «карта» в лютому 2016-го?

    Не маючи щонайменшого наміру вплинути на хід виборів керівника цього навчального закладу, наразі тільки інформуємо (до того ж об‘єктивно), хто вирішив балотуватися на директорську посаду.

    Нагадаємо: тут уже вдруге обиратимуть директора на всезагальних зборах. Уперше така демократична процедура у Берегівському медичному коледжі пройшла у 2011 р. Тоді "чинна" Магдалина Василівна Плиска "здала" посаду, а "прийняла" її Марія Іванівна Продан. Звісно, через колективне волевиявлення. Наразі вона, кандидат медичних наук, директорує у одному з найстаріших медичних закладів Закарпаття. У таємному голосуванні 5 років тому, як знаємо, їй конкуренцію склали завідувачі відділень Світлана Барчій і Марія Данко, викладачі Віктор Стефанишин і Роман Бабинець. І, слава Богу, всім "опонентам" мирно працюється дотепер.
    Однак даний термін минає і на порозі – нові вибори. Тут активно готуються до цієї найголовнішої процедури п'ятиріччя. Подача конкурсних документів ось-ось завершується, а бажаючих посісти це престижне крісло у системі закарпатської охорони здоров'я не так уже й багато. А коли точніше, то на день написання цієї інформації до обласного департаменту було надіслано всього одну заяву. Вирішила балотуватися та медзаклад у свої руки "брати" теперішній заступник директора з навчальної роботи 48-річна Мар'яна Юріївна Гаал (чоловік пані Мар'яни Гейза – лікар, донедавна депутат міськради, а зараз є членом міськвиконкому).
    0_8772-.jpg
    Та чи складе їй конкуренцію на десять років старша пані Продан – поки невідомо. Остання ще не вирішила остаточно, чи братиме участь у виборах. Слід також сказати, що новообраного директора одного з найстаріших медичних закладів нашого краю чекають непрості часи – роботи повно на всіх фронтах. Найголовніше – не опустити навчально-виховний процес, щоби не впало реноме закладу, не дати розгулятися корупції, хабарництву тощо. Не секрет, що це вельми спокуслива сфера, особливо у період вступної кампанії. Звісно, якщо коледж з вул. Мукачівської, 3 доведеться переселяти в один із корпусів райлікарні, що зараз серед "білих халатів" є темою номер один, то клопотів побільшає. Бо перенесення – це тисячі "передислокаційних" нюансів, не кажучи про грошові витрати. Хто в цьому брав участь, той знає, що таке одночасно вчити понад 600 студентів і облаштовувати нове місце.
    До речі, у департаменті охорони здоров'я ОДА не в захопленні від ідеї переселення медичного коледжу. Натомість уважно вивчатимуть заяви кандидатів і призначити вибори можуть уже до кінця цього місяця. Якщо вже далі вести мову на задану тему, то у навчальному закладі якогось ажіотажу немає, морально-психологічна напруга теж ніби відсутня. Можливо, що сторонньому просто цього не видно. Та, попри це, навчальний процес триває. Останній тиждень майбутні медпрацівники, тобто юнаки та дівчата (разом зі своїми наставниками) перебувають на колективному карантині. Слід сподіватися, що грип тут "прилип" і дозволить провести вибори згідно чинного законодавства...
    Не зайве нагадати, що за останні 40 років коледж (у минулому медучилище) очолювали Степан Фірцак (згодом він став головним лікарем ЦРЛ, а нині проживає за кордоном), Магдалина Плиска (знаходиться на заслуженому відпочинку) і, власне, п'ять років тут кермує Марія Продан. У всіх перерахованих директорів заступником працював Михайло Кампов, який торік відзначив своє 85-ліття. Ветеран медичній сфері служить ще й зараз. Можливо, що угодить новому керманичу також і в подальшому.
    Отже, поживемо – побачимо, на чию користь ляже "директорська" карта в лютому 2016-го. Демократія, вибори значно краще, аніж призначення. Колись було і так...
    Михайло СИНЬООКИЙ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору