ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гра у Кабмін. Кого і скільки вмовляли залишитися

    23 квітня 2024 вівторок
    97 переглядів
    Стеця, Квіташвілі і Павленка довго вмовляти не довелося

    До зустрічі з послами в Кабміні ще не було однозначної відповіді на питання, чи виходять міністри із публічною позицією про відкликання своїх заяв про відставку.

    Стеця, Квіташвілі і Павленка довго вмовляти не довелося – вони ще вдень погодилися відкликати заяви. При чому Павленко не погоджував свою позицією з фракцією "Самопоміч", яка раніше ухвалила рішення про його відкликання з Кабміну.

    – Ніхто з нами не зв’язувався, ніхто нікому нічого не казав. Все відбулося в прямому ефірі і ніхто ні з ким не говорив! – обурювався в коментарі УП голова фракції Олег Березюк, який раніше заявив, що тепер Павленко не представляє партію "Самопоміч".

    Трохи довше вмовляли Андрія Пивоварського, який категорично хотів йти через сімейні обставини і намагається повернутися в бізнес.

    – От з ним була справді ґрунтовна розмова, і він теж погодився, – говорить співрозмовник в Кабміні.

    – Він погодився за умови створення зарплатного фонду, оскільки однією із причин його заяви про відставку були низькі зарплати у міністерстві. Усі погодилися, але як вирішувати проблему – ніхто не знає, – розповідає співрозмовник в АП.

    Але ключовим завданням було вмовити Абромавичуса відкликати заяву.

    Його довго не могли знайти. У четвер 4 лютого він не прийшов на засідання фракції БПП під приводом хвороби. Лише о четвертій годині Абромавичуса вдалося запросити в Кабмін на "душевну розмову".

    За словами співрозмовників, які були присутні на зустрічі, Абромавичус виглядав розгубленим і розбалансованим. Говорив дуже невпевнено.
    7a7166a-minictr.jpg
    – Ми його запитали: Айварас, ти зробив те, що зробив. Які варіанти ти бачиш далі? Він сказав, що міг би повернутися, якби змінилися кардинальні речі. Приміром щоб звільнили генпрокурора Віктора Шокіна. Ми здивувалися. Де ми, а де Шокін? При чому тут Шокін? Він далі говорить: а чому б прем’єру не подати у відставку? Ми запитали: а хто тоді прем’єр? Він говорить – може Наталія Яресько. Вона в шоці, інші сміються. Далі він пропонував звільнити голову ДФС Романа Насірова. Повний сумбур і потік свідомості, – переказує зміст один із учасників, додаючи, що мова йшла і про те, щоб Ігор Кононенко склав мандат.

    – Саме прикре, що ми сиділи у вузькому колі і питали у Айвараса: скажи реальні причини, що тобі заважає, чого ти добиваєшся? Єдине, що ми внятне почули: мені і моїй команді дуже мало платять ну і ще як приклад втручання АП в його роботу, що мовляв Данилюк (з АП - УП) збирає в себе наради по Нафтогазу, а це не його компетенція а Айвараса. Ну дитячий садок, короче, їй богу..., – додає інший міністр, учасник зустрічі.

    Розмова тривала три години – з четвертої до сьомої вечора. Врешті-решт міністрам набридло вмовляти Абромавичуса і робити заяву вирішили без нього. Із сьомої до восьмої години вечора в кабінеті Яценюка міністри погоджували алгоритм дій – хто за ким виступає, і на чому робить акценти у заяві.
    Читайте також: Політичні опоненти, які стояли по різні боки барикад, обнялися на Національному молитовному сніданку у Вашингтоні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору