ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Приголомшливо! Унікальне озеро в Карпатах, на висоті 1577 метрів під скелястою стіною (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    47 переглядів
    Унікальне озеро в Карпатах!

    Українські Карпати повні сюрпризів! Мало хто знає, що в Закарпатті на висоті 1577 метрів під скелястою стіною розташовано прямокутне озеро Герешаска.

    Це озеро є незмінним і важливим членом асамблеї озер Карпат, між Апшинецьким і Ворожеським озерами від головного хребта Свидовець, відходить масивним відріг з тонкою вершиною Догяска.

    Площа озера понад 12000 квадратних метра при довжині водного дзеркала 125 метрів і шириною близько 110 м. Максимальна глибина становить 1,22 метра, дрібне дно заростає осикою і вода в ньому не дуже прозора.
    Значна висота над рівнем моря і сніг, який не тане до середини літа, забезпечують низькі температури води. Вода в озері маломінералізована бо вона льодовикова. Неподалік від озера Герешко знаходиться диво природи - Драгобратський водоспад, який доповнює озеро Герешаска і робить екскурсію незабутньою.

    Згідно з інформацією Географічної енциклопедії України оз. Герешаска льодовикового походження, знаходиться в Рахівському р-ні Закарпатської обл. Лежить на південь-зп схилі р. Догяска (1764 м) масиву Свидовець на вис. Тисячу п'ятсот сімдесят сім м над рівнем моря. Довжина 125 м, ширина 110 м, площа 1.2 га, глибина до 1.2 м.

    Котловина має форму неправильного прямокутника, обмежена широким моренним валом. Північні береги заросли осокою. Харчується переважно сніговими водами. Температура води влітку низька (в червні + 10 °, 11 °). Водоростей мало, з фауни найпоширеніші мікроскопічні ракоподібні.


    ДИВІТЬСЯ І ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Найкращий зимовий відпочинок 2016 року - 30 ідей куди поїхати зимою в Україні (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору