ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З 13 жовтня Словаччина впроваджує безвізовий режим на транзит або в’їзд на територію республіки для громадян третіх країн

    25 апреля 2024 четверг
    24 переглядів

    З 13 жовтня Словаччина впроваджує безвізовий режим на транзит або в’їзд на територію республіки для громадян третіх країн (візових іноземців), що прямують до однієї з країн Європейського економічного простору (ЄЕП), повідомив вчора на прес-конференції в обласному центрі Закарпаття Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Антон Лукачовіч.

    Відповідну постанову ухвалив 15 березня 2006 року Європейський парламент та Рада ЄС. Вона є обов’язковою до виконання для всіх країн-членів ЄЕП, окрім Ірландії, Великобританії та Північної Ірландії. За словами Антона Лукачовіча, громадяни, котрі транзитом прямують через Словаччину мають пред’явити: дозвіл на проживання, багаторазову візу до країни ЄЕП або короткострокову візу з необмеженою кількістю в’їздів, інші документи, видані країною ЄЕП, а також кошти, достатні для проживання і транзиту з розрахунку 130 доларів США на день.

    Власники дозволу на проживання в країнах Європейського простору можуть перебувати на території Словацької республіки не більше 90 днів протягом шести місяців. Ці умови не поширюються на громадян, які отримали короткострокову візу на один в’їзд.
    В Ужгороді безоплатні візи до Словаччини оформлять за 10 днів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору