ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатських активістів масово викликають на допити в прокуратуру (ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    101 переглядів
    Коментарі представників національно-патріотичних організацій та прокуратури

    Коментарі представників національно-патріотичних організацій та прокуратури.

    Сьогодні, у вівторок, 9 лютого, кількадесят активістів різних організацій націонал-патріотичного спрямування прийшли до закарпатської обласної прокуратури, аби отримати пояснення щодо викликів їх у якості свідків на допити.

    Крім того, у повістках чималої кількості активістів ідеться про вимогу здати біологічні зразки, зокрема, кров, для експертизи.


    Відбулося спілкування з керівником слідчого відділу Іваном Бітляном. Він не зміг пояснити мотивацію, за якою понад півсотні активістам виписані виклики на допити.

    Що прикметно, трапляються просто казусні випадки. Так, одну з повісток отримала мешканка селища Ясіня, Рахівського району, 1932-го року народження. Адже її син є не лише добровольцем, учасником АТО, але й активістом однієї з патріотичних організацій.


    У прокуратурі це підтвердили, але, так само, причин і логіки не пояснили. Також засвідчили: повістки уже виписані для 52 активістів. Більше – у відео:



    Викликають на допити не лише представників Правого Сектору. Так, керівник ГО "Карпатська Січ" заявив, що одними з перших викликали учасників цього патріотичного руху. Мета – через такий тиск перешкодити людям відвідувати суди в "справі Драгобрата" та захищати затриманих бійців Правого Сектору. Саме тому, каже Тарас Деяк, дати і час викликів збігаються із проведенням судів у резонансній справі. Більше – у відео:



    Як зазначив керівник Правого Сектору Закарпаття Олександр Сачко, таке чиниться з метою як психологічного тиску на патріотів, так і просто з метою унеможливити їх участь у судах та акціях на підтримку політв’язнів. Більше – у відео:



    До слова, попри те, що суд уже не вперше відхиляє прохання слідчих щодо примусового відібрання біозразків у фігурантів "справи Драгобрата", прокуратура знову спрямовує клопотання про це до суду – вже втрете. Так само обласна прокуратура за командою Генеральної прокуратури може вдаватися до примусового відібрання біозразків (крові) у згаданих "свідків".

    Патріотичні організації та активісти Закарпаття та інших регіонів України об’єднують свої зусилля для того, аби перешкоджати тиску влади. Так, 20 лютого у Києві відбудеться масштабна акція проти репресій патріотів.


    Нагадаємо, В Ужгороді відбувся черговий суд над бійцями ПС, що брали участь у бійці на Драгобраті (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Это не патриоты, а больные на голову анархисты-боевики, у которых от слабости нынешней власти снесло бошку и они возомнили себя хероями, а их место на скамье подсудимых и в тюрьмах