ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада Закарпаття виявила готовність до співпраці щодо децентралізації (ФОТО)

    17 квітня 2024 середа
    65 переглядів
    Словацький Генконсул Яна Бурянова та голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

    Поблизу Ужгорода відбулася конференція проекту «Дійсно разом 2.0» з ініціативи Карпатського фонду Україна та Карпатського фонду Словаччина».

    Представники органів державної влади, місцевого самоврядування та молодіжних організацій із сільських та міських громад Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей обговорили стан розвитку громадянського суспільства та процеси децентралізації державної влади в Україні, разом з цим, як приклад, було представлено досвід Словаччини у цій сфері.

    Закарпатська влада також виявила зацікавлення тематикою конференції та готовність до подібної співпраці – учасників конференції вітав голова облради Михайло Рівіс. Журналісти вивчали зазначену тему у рамках виїзного засідання Ужгородського прес-клубу.

    Лаура Діттел, директор Карпатського фонду Словаччина у ході прес-конференції розповіла: «Метою проекту «Дійсно разом 2.0» є розвиток громадянського суспільства та підвищення його якості у чотирьох областях України. Проект передбачає залучення молодих людей до процесів управління та децентралізації. Важливим інструментом є і грантова схема, метою якої є підтримка неурядових організацій. Передбачений і візит українських партнерів до Словаччини».

    Генеральний консул Словацької республіки у м. Ужгород Янка Буріанова зауважила: «Вітаємо активність словацьких організацій та експертів, готових працювати в Україні, ділитися досвідом, який і ми свого часу черпали від західних сусідів».

    «Україна і надалі залишається однією з пріоритетних країн для Словацької республіки. Цього року об’єм двосторонньої допомоги для України становить 770 тисяч євро (максимально для одного проекту – 100 тисяч євро). Йдеться про 8 основних галузей, сере яких децентралізація влади, реформа енергетичного сектору, використання альтернативних джерел енергії, реформа сектору безпеки, посилення співпраці неурядових організацій та державного управління, охорона водного господарства, харчова безпека. Передбачені і мікрогранти – від 5 до 10 тисяч євро, детальніше – на вебсторінці», - каже Ізабела Надьова, проектний менеджер у SlovakAid, Міністерство Закордонних справ Словацької Республіки.

    Детальніше про децентралізацію та реформу державного управління, приклад Словаччини розповів Рудольф Бауер, старший експерт, директор CESCI – Carpathia: «Словаччина проходила такий самий шлях, як і Україна. У нас, наприклад, є 3000 сіл і йде мова про процес об’єднання, як і в інших країнах, де присутня подібна фрагментація. Це досить тривалий процес. Позитивно, що у вас є економічна мотивація для реформи».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости