ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Диво-клас із народних танців, пісень та музики дають на Закарпатті!

    25 квітня 2024 четвер
    37 переглядів
    У Берегові проходить черговий народний майстер-клас!

    В Угорському домі традицій у місті Берегово.

    Закарпатський угорський інститут ім. Ф. Ракоці ІІ (ЗУІ) разом з гуртом «Pál István Szalonna és Bandája» та угорським Домом традицій вже всьоме оголосив навчальні курсі з народних танців, пісень та музики. Заявку на участь у майстер-класах могли подати закарпатські музиканти, танцівники, фронт-мени та співаки у дев’ятьох секціях: народний спів, народний танець, скрипка, альт, народна сопілка, тарагот, акордеон та кларнет.
    Безкоштовні заняття проводитимуться раз на місяць протягом п’яти місяців у ЗУІ. Цьогоріч учасники матимуть змогу познайомитися з трансільванським танцем та музикою міста Войводень. Організатори оплачують проїзд та одноразове харчування учасників майстер-класу.
    7 лютого відбулося перше заняття, у якому взяло участь близько 180 осіб. Цьогоріч взяти участь у курсах виявили бажання навіть жителі Словакії та Трансільванії. Наступні зустрічі відбудуться 12 березня, 17 квітня, 22 травня та 17 червня. По завершенню майстер-класів учасники будуть нагороджені грамотами, вручення яких відбудеться у рамках Пийтерфолвіського табору народної музики.
    Мета організаторів – краще пізнати світ народної музики та танцю, оживити культурне життя Закарпаття.
    Kocsis Julianna

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору