ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Виставка Адама Імре відкрилася у закарпатському Берегові (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    91 переглядів
    У Берегові молодий художник презентував "Будівельників".

    У виставковій залі Закарпатського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ (ЗУІ) «Арнольд Гросс» відкрилася виставка робіт Адама Імре «Будівельники».

    Відвідувачів зачаровувала гарна гра на скрипці та картини здебільшого великих розмірів. Знані художники, колишні вчителі Адама Імре та багато молоді завітали до інституту, аби помилуватися витворами молодого художника. Виставка реалізувалась за підтримки ГО «Pro Cultura Subcarpathica» та Фонду ім. Габора Бетлена.
    За словами молодого творця, ці картини були написані під час навчання у Печі (Угорщина), де юний художник почав серйозно займатися сакральним мистецтвом. У художніх витворах, на яких зображено будівельників та архітекторів, використано мотив хреста. На думку Адама Імре, у цих картинах поєднано любов та біль Ісуса Христа.
    Серед виставленої експозиції можемо знайти два автопортрети, які віддзеркалюють пошуки індивідуму. Про техніку написання цих картин Адам Імре зазначив, що йому довелося багато часу провести перед дзеркалом. Викликаючи усмішку на обличчі у відвідувачів, констатував: «Дзеркало – небезпечна річ…»
    94705_1Після вітального тосту присутні мали змогу розмовляти з художником та зануритися у його творчість. А чудова гра скрипаля Андраша Кіраля лише підсилила атмосферу заходу.
    Експозиція триватиме до 23 лютого.
    Юліанна Кочіш

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору