ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роми міста над Тисою обрали собі барона, який буде посередником між громадою та владою (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    47 переглядів
    Ромська громада Хуста обрала собі нового барона.

    Питання незаконних поселень у місті над Тисою представниками ромської національності актуальне далеко не перший рік. Крім того, в Хусті самовільно забудовуються роми з інших населених пунктів області та й України.



    Тож аби врегулювати ситуацію, знайти консенсус між представниками «циганської» спільноти та органами влади, міський голова запропонував обрати поміж ромами людину, яка б виконувала функції посередника.


    Тому цими днями відбулися загальні збори, на яких були присутні як очільник міста Володимир Кащук, так і представники ромів. За барона громада обрала собі Володимира Лолоча.


    -Я буду приймати справедливі рішення, все, що матиму – ділитиму між усіма, – заявив новообраний барон. – Якщо ж буде якась біда, збиратиму всіх вас разом і спільно шукатимемо шляхи вирішення проблеми. Дякую усім за довіру.


    -Він справді хороша людина, ніколи не відвертається від бідних, а навпаки – підставляє їм плечі, – розповіла про Володимира Кароліна Міллер.


    -Ми посприяли вам у облаштуванні школи, точніше, класних приміщень для діток, прагнемо підтримати вас і у вирішенні інших питань, зокрема, що стосуються електроенергії, доріг, каналізації, тощо, – наголосив Володимир Кащук. – Хочеться від вас, аби ви створили свій народний ансамбль, який би зміг виступати під час різних заходів у місті. Добре, що нарешті ви мажте барана, через якого ми зможемо вирішувати різні проблеми.


    Тож відтепер важливі рішення щодо життєдіяльності табору в Хусті прийматиме голова громадської організації «Роми» Володимир Лолоч. Він же, як лідер, через міську раду допомагатиме спільноті розв’язувати гострі питання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору