ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті стався конфлікт через порядок оформлення товарів на митному посту

    20 квітня 2024 субота
    61 переглядів
    Необхідно створення альтернативного митного посту

    Створення альтернативного митного посту може вирішити конфлікт між митниками, експортерами та керівництвом ТВО «Термінал».

    У четвер, 11 лютого, у приміщенні Тячівської РДА відбулась зустріч із заступником начальника Закарпатської митниці ДФС А.І. Кращенком, представниками Головного управління ДВС України у Закарпатській області, керівниками Тячівської та Рахівської влади та суб’єктами господарювання у сфері зовнішньоекономічної діяльност.

    Захід зініціювали одинадцять рахівських та тячівських підприємців–експортерів, відправивши колективне звернення начальникам Закарпатської митниці ДФС та Головного управління ДВС України у Закарпатській області, а також головам Тячівської та Рахівської РДА. У ньому заявники просили захистити права та законні інтереси суб’єктів господарювання, що здійснюють експорт товарів за межі митної території України, у зв’язку з прецедентом, що виник між ними, керівництвом ТОВ «Термінал», на території якого знаходиться зона митного контролю митного посту «Тячів», та власне працівниками митного посту.

    Під час заходу присутні обговорили питання щодо порядку оформлення товарів відповідно до митного режиму експорту на посту «Тячів» Закарпатської митниці ДФС. Адже саме через різне тлумачення положення про порядок проведення цієї процедури й виник конфлікт. На думку керівника ТВО «Термінал» О.М.Сосули, те, що підприємці-експортери здійснюють митне оформлення та випуск товарів на експорт без пред’явлення органу доходів і зборів й не доставляють товар до зони митного контролю, є прямим порушенням закону. Натомість підприємці й митники стверджують, що така процедура митного оформлення повністю відповідає вимогам чинного законодавства, й вона характерна не тільки для митного посту «Тячів», а й для інших митних постів на території України. Разом з тим, за заявою О.М.Сосули Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за обвинувачення про отримання працівниками митного посту «Тячів» Закарпатської митниці ДФС неправомірної вигоди від підприємців-експортерів.

    Засідаючі дійшли згоди, що пролити світло на проблему зможуть компетентні юристи наукових закладів, саме до них необхідно звернутись з проханням розтлумачити положення щодо процедури митного оформлення експортних товарів. А для того, аби у подальшому не виникало подібних конфліктів, було запропоновано керівництву Закарпатської митниці ДФС створити альтернативний митний пост на території Тячівського чи Рахівського районів


    Нагадаємо, Прикордонники стріляли, щоб зупинили росіянина, який нелегально хотів потрапити в Україну зі Словаччини

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору