ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У філії «ТячівЛАГ» з кожним роком справи покращуються!

    29 березня 2024 п'ятниця
    30 переглядів
    У 2015 році філія "ТячіЛаг" реалізувала 22094 м3 деревини.

    І свідченням цьому є зростання економічних показників, підвищення заробітної плати працівників та зменшення боргів підприємства.

    Під час них зловмисники завдали збитків на суму 1194,8 тис. грн..
    Про це розповіла виданню директор лісгоспу Наталія Катреняк.
    А досягти цього філія зуміла, взявши курс на підвищення результативності роботи підприємства. Зокрема, керівник лісгоспу націлила працівників продуктивно та якісно виконувати покладені на них завдання, було збільшено середню реалізаційну ціну продукції та розширено ринок збуту. Як результат, у 2015 році філія реалізувала 22094 м3 деревини, що на близько 3 тис м3 більше, ніж у 2014 році.
    Тож було спродано не тільки сировину, заготовлену у минулому році - 19674 м3 деревини, а ще й залишки продукції з 2014 року (тоді було заготовлено 20787м3 деревини). - Усю продукцію реалізуємо на внутрішньому ринку.
    Оскільки у основному філія займається заготовкою дров й лише частково - ділової деревини, то нашими покупцями є місцеве населення та фірми, що займаються деревопереробним бізнесом.
    Впродовж кількох років тісно співпрацюємо з ФОП Томишинець, МПП «Оріон», ТзОВ «Успіх», ПП Мандзюк, ФОП Плиска, ФОП Бабак, - зазначила Наталія Іванівна. У 2015 році філія отримала близько 6, 5 млн. грн. виручки, що майже вдвічі більше, ніж у 2014 році. Разом з тим, до держказни сплачено податків на суму 1637 тис. грн. Також вдалось повернути державі близько 500 тис. грн. боргу. Однак досі лісгосп винен державі близько 2 млн грн..
    Наталія Іванівна сподівається, що погасити весь борг зуміють вже у цьогоріч, а для цього намагатимуться якомога ефективніше працювати. - Хорошим результатам у економічній сфері завдячуємо сумлінним працівникам, а їх у лісгоспі є близько 80 осіб.
    Хочу зазначити, що найкраще попрацювали в минулому році колективи Дубівського (В.І.Ферима), Тернівського (П.В Лавришин) та Тарасівського лісництв (В.В.Бринзяник). А тому за свою працю кожен лісівник має отримувати гідну оплату. Тож намагаємось щорічно хоча б частково збільшувати розмір середньомісячної заробітної плати. Поки що це невеликі суми. Так, зарплата одного працюючого за 2015 р. склала 1797 грн., проти 1326 грн у 2014 р, – відмітила директор лісгоспу.
    Та не однією реалізацією та заготівлею продукції займається підприємство. У обов’язки лісівників входить значно більше обов’язків. Зокрема, охорона лісу від незаконних рубок та пожеж, захист від шкідників та відновлення лісових насаджень. Наталія Катреняк запевняє, що з кожним роком кількість випадків незаконних рубок дерев на території лісгоспу зменшується.
    Так, силами працівників лісової охорони тогоріч було зафіксовано 30 випадків лісопорушень, під час яких зловмисники завдали філії збитків на суму 1194,8 тис. грн.. Тоді, як у 2014 році правоохоронцям було передано дещо більше - 53 справи з незаконної рубки дерев. Особлива увага працівників підприємства прикута й до відновлення лісового фонду. У 2015 році у рамках кампанії з лісовідновлення було висаджено 71900 сіянців та саджанців на площі 23,9 га, ще на 42,7 га – шляхом природного поновлення.
    - Цього року запланували провести посадку лісових культур на площі 13,5 га, ще 54,2 га лісових угідь буде залишено під природне поновленню. Загалом, висадимо близько 43700 саджанців, - запевняє Наталія Іванівна. Як й у попередні роки, до лісовідновлювальних робіт будуть залучатись працівники лісгоспу та школярі. До речі, у минулому році створено на базі Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст. шкільне лісництво за сприяння керівництва закладу та Тернівського лісництва.
    А у перспективі його вихованці будуть забезпечені формою. Саме учні цієї школи допомагатимуть лісівникам у проведенні лісогосподарських заходів й, зокрема, братимуть участь у акціях «Майбутнє лісу у твоїх руках».
    Л.Білак

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору