ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стало відомо про "шури-мури" Папи Римського із заміжньою жінкою, що тривали понад 30 років (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    114 переглядів
    Жодних свідчень про те, що Папа порушив целібат, в документах немає

    ВВС отримала доступ до сотень листів і фотографій, які свідчать про близькі стосунки Папи Івана Павла II із заміжньою жінкою, що тривали понад 30 років.


    Листи до американського філософа польського походження Анни-Терези Тименецької протягом багатьох років тримали подалі від очей громадськості в Національній бібліотеці Польщі.

    Водночас жодних свідчень про те, що Папа порушив целібат, в документах немає.


    voyt2.jpg


    Їхня дружба почалася 1973 року, коли пані Тименецька зв'язалася із кардиналом Каролем Войтилою щодо книги з філософії, яку він написав. Це сталося за кілька років до того, як він став Папою Римським.

    Спочатку листування мало підкреслено діловий характер, проте згодом ставало дедалі більш особистим. В 1974 році Кароль Войтила зізнався, що перечитує старі листи Анни-Терези Тименецької, які здаються йому "дуже глибокими і дуже особистими".

    В архіві також є фотографії Войтили з його американською подругою. Знімки зроблені в Польщі та Ватикані. Войтила і Тименецкая кілька разів зустрічалися, гуляли і каталися на лижах.


    voyt3.jpg


    Кароль Войтила став Папою Римським в 1978 році і залишався понтифіком 27 років - до своєї смерті в 2005 році. У 2014 році він отримав статус святого.

    У Національній бібліотеці Польщі стосунки Папи з пані Тименецькою називають унікальною дружбою - одними з тих відносин, які понтифік підтримував з кількома людьми протягом свого життя.


    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ Неймовірні архітектурні витвори людства... Найгарніші церкви світу (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору