ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Мисливці" на російські фури зняли половину блокпостів з українських доріг (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    38 переглядів
    В Україні тривають акції з блокування російських фур на дорогах.

    До 25 лютого вантажівки з обох країн мають повернутися додому.



    Більше половини областей України призупинили акцію блокування фур з російськими номерами після офіційної заборони уряду на транзит вантажівок з РФ. Блокпости залишились на Одещині, Закарпатті, Львівщині, Чернігівщині та Буковині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.


    "Акція триватиме, доки наші вимоги не будуть задоволені. Нас не влаштовує те, що вони тимчасово зупинили", - пояснив представник "Правого сектору", додавши, що активісти виступають за повне припинення торгово-економічних стосунків з країною-агресором.


    Водночас у Росії зупинені 324 українські фури. В українському МЗС не мають інформації, як почуваються водії і чи зверталися вони по консульську допомогу.


    Влада обох країн домовилася, що до 25 лютого всі заблоковані вантажівки зможуть повернутися до країн реєстрації. Встановлено ліміт у 600 машин.


    Що буде після цієї дати – не береться сказати ніхто.


    Нагадаємо, 12 лютого активісти на в'їзді в Закарпаття почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мають на меті не допустити в'їзду в Україну торговельного транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади долучилися жителі кількох областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської.


    Росія запровадила заборону на транзит українських вантажів у рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажоперевезення з України своєю територією.


    У Мінекономрозвитку наголосили, що масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.


    15 лютого уряд України ухвалив рішення призупинити транзит російських вантажівок територією України у відповідь на блокування транзитних українських фур у РФ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору