ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У мукачівських ПТУ діти досі не отримують стипендію, а працівники - зарплату!

    23 квітня 2024 вівторок
    56 переглядів
    Що твориться у мукачівських ПТУ?

    Попри удавану радість мукачівської міської влади з приводу прийнятого Верховною Радою рішення перекласти фінансування професійно-технічних начальних закладів (ПТНЗ) з міських бюджетів на обласний та Державний бюджет, проблема досі так і не вирішена.

    – Прийнятий Верховною Радою закон «Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» 4 лютого направлений на підпис до Президента України, однак досі не підписаний, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Зміни не введені в дію, тому закон діє у попередній редакції. Міністерство фінансів України направило Президенту категоричні заперечення щодо внесених Верховною Радою змін і пропонує накласти на даний закон вето.
    Мотивуючи це тим, що реалізація внесених змін потребує додаткового фінансування з Держбюджету в сумі 5,8 мільярдів гривень. Тоді як у Законі про Держбюджет на 2016 рік ці кошти не передбачені. Мінфін посилається на ст.95 Конституції України, де вказано, що виключно Законом про Державний бюджет України визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків. І пропонує виключити із Закону норми щодо здійснення видатків на підготовку робітничих кадрів за рахунок коштів субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам. Таким чином ситуація зайшла в глухий кут, від чого страждають діти і працівники ПТНЗ. У Мукачеві через відмову міської влади фінансувати професійно-технічні заклади з початку року діти не отримують стипендію, а працівники зарплату.
    Навіть у випадку підписання Президентом України запропонованих Верховною Радою змін закон, згідно з Конституцією України, не має зворотної дії в часі. Тому до прийняття нового закону кошти на фінансування мукачівських ПТНЗ все одно доведеться виплачувати з міського бюджету. Це буде зроблено або в добровільному, або в судовому порядку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору