ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Геннадій Москаль домовився про проведення Днів добросусідства з повітом Сату-Маре на Виноградівщині

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    На Закарпатті пройдуть Дні добросусідства з румунським повітом Сату-Маре.

    Лист від міністерства закордонних справ України Уряду Румунії та приведення до ладу прикордонної інфраструктури з румунського боку – умови відновлення роботи пункту пропуску «Хижа – Тарна Маре» на українсько-румунському кордоні у Виноградівському районі.

    Про це йшлося під час зустрічі керівника краю Геннадія Москаля та голови Повітової ради Сату-Маре (Румунія) Адріана Штефа.
    --Пункт пропуску з українського боку офіційно не закритий, його роботу лише призупинили у 2005 році після паводку, який розмив міст, - поінформував румунського посадовця Геннадій Москаль. – Наш намір – відновити перетин кордону не тільки для пішоходів, а й для легкового транспорту для місцевих мешканців прилеглих районів. Тим паче, що з нашого боку відновлення не потребує значних капіталовкладень.
    Адріан Штеф запевнив, румунська сторона також зацікавлена у відновленні роботи КПП. Обидві країни ще у 2006 році ратифікували відповідні угоди. Однак Румунія повинна отримати від України письмове повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур щодо відновлення роботи пункту пропуску.
    «З румунського боку КПП повинна бути інфраструктура, відповідна вимогам ЄС. Необхідно збудувати дорогу, адміністративну будівлю. Після отримання всіх необхідних документів, я зі свого боку обіцяю зробити все можливе для того, аби пункт пропуску запрацював чимшвидше», - зазначив Адріан Штеф.
    Всі формальності з документами Геннадій Москаль планує вирішити вже найближчим часом.
    --У березні на Закарпаття очікується візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. За його участі відбудеться відкриття Генерального консульства Румунії у с. Солотвино на Тячівщині. До того часу ми підготуємо необхідні папери.
    Крім цього Геннадій Москаль та Адріан Штеф домовилися провести Дні добросусідства з повітом Сату-Маре на Виноградівщині, а також про співробітництво регіонів у культурній та спортивній сферах.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору