ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У гірському краї відзначили 50-ту річницю революції 1956 року в Угорщині

    20 апреля 2024 суббота
    21 переглядів

    Вчора Генеральний консул Угорської Республіки в м.Ужгороді В.Сіклаварі дав урочистий прийом з нагоди 50-ї річниці угорської революції та визвольної боротьби угорського народу 1956 року.Цього ж дня в обласному центрі Закарпаття відбулись урочистості за участі керівництва облдержадміністрації, виконкому Ужгородської міськради, Генконсула Угорської Республіки в м.Ужгороді В.Сіклаварі, керівників угорських національно-культурних товариств, представників громадськості з нагоди встановлення меморіальної дошки на будівлі Ужгородської в’язниці на честь громадян – учасників історичних подій 1956 року, які були в ній ув’язненні.

    Напередодні, 19 жовтня, у місті Виноградові з ініціативи Демократичної спілки угорців України відбулась конференція з нагоди відзначення 50-ї річниці угорської революції 1956 року.

    Учасники тих подій поділилися спогадами про роботу Виноградівської молодіжної групи спротиву, яка діяла в 1956 році, під час введення радянських військ в Угорщину, вшанували пам’ять угорців, що загинули в тюрмах і таборах.

    Учасники конференції взяли участь в урочистостях з нагоди встановлення на ЗОШ №3 ім.Ж.Перені пам’ятної дошки героям угорської революції. На відкритті виступили Генконсул Угорщини в Ужгороді В.Сіклаварі, начальник відомства закордонних угорців Л.Сабов, керівник делегації Саболч-Сатмар-Березької області Угорської Республіки Ш.Товт, голова Демократичної спілки угорців України, Берегівський міський голова І.Гайдош.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору