ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Перша дерев'яна церква в селі Невицькому була побудована 255 років тому

    19 апреля 2024 пятница
    53 переглядів

    У селі Невицьке Ужгородського району Закарпатської області відбулися святкування на честь 255-ої річниці місцевої церкви. З цієї нагоди в сільському клубі відбувся концерт духовної пісні.

    Невицький замок.
    Невицький замок.

    Церква в духовному житті села Невицьке завжди займала одне з провідних місць. З покоління в покоління в нашому краї християни зводили собори. Перша дерев'яна церква в селі Невицькому була побудована 255 років тому.

    Відзначити цю значну подію в сільському клубі прийшли мешканці села, навколишніх сіл та м.Ужгород, повідомляє "Закарпаття online". Вчитель Невицької початкової школи, голова районної організації «Просвіта» Микола Вагера у вступній доповіді розповів про будівництво храму та священиків, які служили в ньому.

    Настоятель сільського храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Василь Вайдулич привітав усіх зі славним ювілеєм, висвітлив сучасний стан розвитку церкви. А потім присутні вітали виступ дитячого вокального колективу «Намисто» районного Будинку культури (керівник Тетяна Раховська), сольні виступи дуету Тетяни та Сергія Раховських.

    Надзвичайне враження на глядачів справила «Аве Марія» у виконанні Лесі Дубенко та Тетяни Раховсь-кої. Справжньою окрасою вечора став також виступ тріо Ужгородської духовної академії імені Теодора Ромжі (куратор — отець Іван Шемет).
    Закарпатське Невицьке — з гербом!
    Театралізоване свято "Невицький замок — замок наречених" відбулося на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору