ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна може втратити шанс на безвізовий режим...

    20 квітня 2024 субота
    75 переглядів
    Директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

    Україна найближчим часом має виправити закон про електронне декларування, щоб він відповідав вимогам ЄС. Якщо цього не відбудеться, безвізового режиму у 2016 році не буде.

    Про це у коментарі розповів науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.
    «Україні залишилося вирішити два питання щодо безвізового режиму. Одне з них — повернення до попередньої редакції закону про електронні декларації. Друге — запуск Національного агентства із запобігання корупції. Потрібно сформувати його склад і розпочати діяльності у першому кварталі поточного року», — сказав він.
    Внесення поправок в закон про електронне декларування показує, на скільки сильний опір чиниться антикорупційним заходам, переконаний експерт.
    «Всі політичні сили звикли до корупції. Для декого електронні декларації — серйозний удар. Вони відкриють суспільству суттєву відмінність між тим як чиновник декларує свої доходи і як реально живе», — заявив Сушко.
    За його словами, важливо, щоб Єврокомісія питання лібералізації безвізового режиму України та Грузії розглядала разом.
    «Грузія отримала аналогічний з Україною план дій щодо запровадження безвізового режиму на 2,5 роки пізніше. Грузини все виконали. До них Євросоюз зауважень немає. Грузії можуть дати безвізовий режим раніше ніж Україні. Якщо ми відстанемо — це буде серйозний ляпас. У грудні вище керівництво (України, — ред.) у Брюсселі обіцяло, що протягом найближчого часу всі недоліки виправлять. Якщо цього не виконають, довіру до України буде підірвано», — розповів він.
    «До прийняття остаточного рішення щодо безвізової лібералізації буде декілька етапів, які займуть пару місяців. Єврокомісія внесе законодавчу пропозицію в Раду Євросоюзу. Потім Рада ЄС та Європарламент її розглянуть. На кінцевому етапі, орієнтовно в червні, Рада може вже приймати остаточне рішення. Але для цього необхідно, щоб максимум у березні Єврокомісія внесла законодавчу пропозицію. Від того, коли запустять цю процедуру залежить, чи отримає Україна безвізовий режим цього року», — сказав Сушко.
    Нагадаємо, 18 лютого, Верховна Рада ухвалила останні три закони, необхідні для встановлення безвізового режиму з Європейським Союзом.
    Посол ЄС в Україні Ян Томбінський підтвердив, що вони відповідають вимогам ЄС.
    Водночас, він наголосив на приведення у відповідність до міжнародних стандартів закону про електронне декларування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Украина николи шанса и не мала !