ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кабмін встановив нові пропорції розподілу єдиного соціального внеску

    16 квітня 2024 вівторок
    65 переглядів
    Уряд визначив пропорції розподілу ЄСВ

    Кабінет Міністрів України від 18 лютого встановив нові пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) в зв'язку зі зменшенням внеску з 1 січня поточного року до 22% з 41%.

    Відповідна постанова розміщена на офіційному сайті уряду.
    «Документом передбачено затвердження нових пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за видами страхування, враховуючи, що розмір внеску з 1 січня 2016 року зменшено майже вдвічі і встановлений на рівні 22%. Зазначене рішення дозволить збалансувати бюджети всіх фондів соціального страхування та забезпечити своєчасно і в повному обсязі виплати всім застрахованим громадянам України без зниження їх розміру », - вказується в повідомленні.
    Загальна сума єдиного соціального внеску розподіляється за основними напрямками загальнообов'язкового державного соціального страхування в таких пропорціях: на випадок безробіття - 7,2% (раніше - 3,2%), в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності - 7,7% (раніше - 4, 6%), від нещасного випадку на виробництві - 6,5% (раніше - 3,9%), на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) - 78,6% (раніше - 88,3%).
    Міністр соціальної політики Павло Розенко в кінці листопада 2015 року заявляв, що дефіцит всіх чотирьох фондів соціального страхування в 2016 році в разі зниження ставки єдиного соціального внеску становитиме близько 133 мільярдів гривень.
    За результатами голосування у Верховній Раді за державний бюджет на 2016 рік і супутні законопроекти ставка єдиного соціального внеску з 1 січня 2016 року було знижено і приведена до єдиної ставки 22%, а також було скасовано утримання ЄСВ з заробітної плати (доходу) фізичних осіб.
    Пізніше міністр соцполітики заявив, що для стабільної роботи Пенсійного фонду в 2016 році вистачить передбачених в державному бюджеті 145 мільярдів гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору