ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відтепер закарпатці, не виходячи з дому, можуть отримати інформацію про речові права на нерухомість

    16 квітня 2024 вівторок
    93 переглядів
    Як отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

    Міністерством юстиції України зроблено перші кроки в системі запровадження електронних сервісів Міністерства юстиції України, які надаються онлайн без перерв та вихідних за принципом 24/7.

    Громадяни мають можливість не виходячи з дому отримати доступ до державних онлайн сервісів. Зокрема, Ви можете отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
    На офіційному веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області (http://www.zakjust.gov.ua) розміщено відеоролик «Переваги змін у проведенні державної реєстрації речових прав на нерухоме майно з 01 січня 2016 року», підготовлений Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області, який містить покрокові інструкції для громадян, які бажають скористатися послугами Реєстру.
    Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затверджено Постановою КМ України, від 25.12.2015, № 1127 "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". Відповідно до цього Порядку інформація з Державного реєстру прав надається за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у паперовій або електронній формі, що має однакову юридичну силу та містить обов'язкове посилання на Державний реєстр прав. Інформація з Державного реєстру прав в електронній формі надається через веб-портал Мін'юсту.
    Інформація з Державного реєстру прав містить актуальні на дату та час її надання відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, наявні в ньому, а також відомості з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек, які є архівною складовою частиною Державного реєстру прав, або відомості про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
    За надання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі справляється плата у розмірі 0,0125 розміру мінімальної заробітної плати, тобто близько 17 гривень. У разі надання інформації про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у Державному реєстрі прав плата за надання інформації не повертається. Інформація з Державного реєстру прав та інших реєстрів надається незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.
    Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору