ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УжНУ розпочинає співпрацю із Донецьким університетом в екзилі

    24 квітня 2024 середа
    92 переглядів
    Ужгород. Спілкуються ректор УжНУ і проректор ДонНУ

    24 лютого відбулося підписання чи не першої угоди про співпрацю між національними університетами всередині країни – Ужгородським та Донецьким, котрий переїхав до Вінниці. Угода передбачає різносторонню співпрацю між вишами щодо спільної підготовки студентів (внутрішня мобільність) та наукове співробітництво.

    Під час зустрічі ректора УжНУ Володимира Смоланки з проректором з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Донецького національного університету Тетяною Нагорняк було обговорено питання організації спільної міжнародної конференції, можливості внутрішньої мобільності студентів, спільної профорієнтації; розглядали також можливості створення партнерських наукових проектів МОН України та участі в міжнародних ґрантових проектах.
    Укладена угода є результатом роботи і перемовин керівного складу вишів упродовж місяця. Першими обговорять можливості спільної підготовки фахівців додаткової спеціалізації випускників представники політологічних підрозділів університетів. Невдовзі відбудуться також робочі зустрічі з деканами біологічного та фізичного факультетів. Реальні результати перемовин представлять під час круглого столу в березні 2016 року.

    До слова, Донецький національний університет – один із кращих класичних університетів України, в якому після переїзду до Вінниці навчається 4,5 тисячі студентів. У 2015 році в консолідованому рейтингу ДонНУ посів 15 місце серед 286 ВНЗ, 7 місце – серед класичних університетів і став кращим вишем Центральної України.

    Іванка Когутич


    ЧИТАЙТЕ також: УжНУ розпочинає співпрацю з Центром трансферу технологій Штайнбайс

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору