ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міністр закордонних справ України відвідав Угорщину

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    підписання Програми освітнього обміну

    У ході візиту міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з віце-прем’єр-міністром Угорщини Жолтом Шем’єном та міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.
    Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі, стан виконання Мінських угод, прогрес України у впровадженні реформ, поглиблення двостороннього співробітництва, у тому числі в рамках міжнародних організацій, а також графік політичних контактів.

    Окрему увагу в ході зустрічі було приділено необхідності збереження єдності всередині ЄС щодо санкцій проти Росії до повного виконання Москвою своїх зобов’язань згідно з Мінськими угодами. Глава МЗЕЗС Угорщини зазначив, що ключове значення має неухильне виконання Мінських угод.

    Угорська сторона підтвердила свою готовність в 2016 році прийняти на лікування і реабілітацію 20 українських військовослужбовців та 700 дітей з України на оздоровлення, батьки яких були поранені або загинули в рамках АТО.

    Під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі міністр П.Клімкін подякував за підтримку Угорщиною територіальної цілісності та суверенітету України, позиції нашої держави у діалозі з ЄС щодо запровадження безвізового режиму для громадян України та за надання угорською стороною гуманітарної допомоги.

    У рамках візиту відбулося підписання Програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки. Положеннями цього документу передбачене виділення стипендій для навчання українських студентів в Угорщині та угорських – в Україні.

    Міністр П.Клімкін також дав інтерв’ю угорській газеті «Непсабадшаг» та зустрівся з представниками угорських неурядових організацій.


    Читайте також: Національна податкова служба Угорщини (NAV) відкликала свою попередню інструкцію про випадкові перевірки на угорсько-українському кордоні, що може полегшити перетин кордону для туристів та тих, хто перетинає кордоня для відвідування родичів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору