ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МОЗ, ВООЗ та ЮНІСЕФ оцінили роботу медиків та епідеміологів Закарпаття як дуже ефективну і фахову (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    67 переглядів
    Третій тур додаткової імунізації проти поліомієліту.

    25 лютого Ужгород відвідали представники ВООЗ, ЮНІСЕФ та Міністерства охорони здоров`я України.

    Візит відбувся в рамках третього туру додаткової імунізації проти поліомієліту в Україні. Фахівці відвідали Ужгородську міську дитячу поліклініку, де ознайомились із забезпеченням вакцинами кабінету щеплень, поспілкувались з медиками та підбили підсумки візиту під час прес-конференції з представниками ЗМІ.
    Робота медиків та епідеміологів області була оцінена як дуже ефективна та фахова. «В Закарпатті чітко поставлений епіднагляд, що дозволило своєчасно виявити небезпечне захворювання, а відтак – швидко і адекватно відреагувати. В області зроблено все можливе, щоб охопити щепленнями дітей які потребують вакцини від поліомієліту», - зазначив заступник директора департаменту охорони здоров'я МОЗ України Сергій Платов. «Є гарний шанс закрити це питання та повністю знищити поліомієліт в Україні. Вакцини достатньо щоб щепити всіх дітей. Загалом кількість дітей яких планується охопити щепленням – близько 4 мільйонів. Головна наша мета – щоб всі діти України, які потребують вакцинації від поліомієліту, її отримали» - підсумував Сергій Платов.
    «Зараз в Україні триває ІІІ тур вакцинації проти поліомієліту. Під час І туру було охоплено 65% дитячого населення, під час ІІ туру – 75%, а для ефективного захисту від хвороби кількість щеплених повинна бути доведена до 95%» , - зауважила Рафа Азіз, представник ЮНІСЕФ в Україні. «Вакцина є дієвою та безпечною. Є достатньо вакцини для 4,7 мільйона українських дітей і ми маємо її використати. Цієї кількості доз має бути достатньо як для завершення третього раунду, так і для вакцинації осіб, які не потрапили у перші два раунди. Вакцина доступна безкоштовно у всіх медзакладах. ЮНІСЕФ щороку закуповує мільйони вакцин для більше ніж сотні країн. Вакцина, яку отримала Україна, перевірена та пройшла необхідну атестацію у ВООЗ» - наголосила Рафа Азіз.
    0_9596-.jpg
    Координатор команди з реагування на спалах поліомієліту Всесвітньої організації охорони здоров’я Денніс Кінг підкреслив, що викорінення поліомієліту є всесвітнім пріоритетом номер один. «Два випадки, які зареєстрували на Закарпатті, є викликом не лише для світової спільноти, але і загрозою для кожної української дитини, яка не має захисту», - відзначив Денніс Кінг. Статус України як вільної від поліомієліту опинився під загрозою, дотепер країна мала цей статус протягом 20 років. Разом з тим він зауважив, що ВООЗ вражена зусиллями, які приклали до вирішення ситуації у Департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА. "Команда представників МОЗ і ВООЗ були на Закарпатті два тижні тому. Вони побачили, що якість нагляду і підготовки звітів є дуже високою", - додав Д.Кінг.
    Володимир Маркович, директор департаменту охорони здоров`я Закарпатської ОДА зауважив, що станом на 24 лютого на Закарпатті отримали щеплення від поліомієліту 75,7% дітей цільової групи. В третьому турі заплановано вакцинувати понад 160 тисяч дітей області. Кожна дитина перед щепленням оглядається лікарем і наступного дня після вакцинації її стан здоров’я обов’язково контролюється. Жодних випадків ускладнень внаслідок шеплення не зафіксовано.
    ЧИТАЙТЕ також: Поліомієліт повернувся в Україну: захист дітей - справа кожного! (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору