ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як у НБУ пояснили причини масової ідентифікації клієнтів банків

    29 березня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    НБУ вимагає від банків блокування карток клієнтів-фізосіб

    Нацбанк розповів, у зв'язку з чим клієнти банків почали отримувати листи з проханням пройти ідентифікацію.

    Банки проводять масову ідентифікацію клієнтів у зв'язку з вимогою НБУ ojlj здійснення фінансового моніторингу, оскільки цього від регулятора, в свою чергу, вимагає новий закон, прийнятий ще восени 2014 року, заявили у Нацбанку. Про можливе масове блокування карток мова не йде.

    Останнім часом громадяни стали отримувати листи від банків щодо проходження ідентифікації. Наприклад, банки просили протягом певного часу звернутися з паспортом (або іншим документом, що посвідчує особу) у відділення банку для проведення додаткового уточнення інформації щодо ідентифікації.

    НБУ пояснює: ще восени 2014 був прийнятий закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом".

    "Він вимагає від банків регулярної ідентифікації клієнтів. Це міжнародна практика - банки повинні знати своїх клієнтів, як фізичних, так і юридичних осіб. В першу чергу, це допомагає в боротьбі зі схемними операціями та відмиванням коштів", - йдеться в поясненні НБУ на сторінці в Facebook.

    Нацбанк просить "поставитися з розумінням" до цього процесу.

    "Ми розуміємо, що проходження ідентифікації вимагає від громадян України витратити на це певний час. Однак це значний крок на шляху боротьби з шахрайством і відмиванням грошей. Будь ласка, поставтеся з розумінням до цього процесу.

    При цьому НБУ підкреслює: нбу просить банки провести саме ідентифікацію клієнтів і не вимагає блокування карток фізичних осіб.

    ЧИТАЙТЕ також: Банки масово блокують картки закарпатцям!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору