ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гітлера хоча б зрозуміти можна: він шукав життєвого простору

    25 квітня 2024 четвер
    147 переглядів
    Щоб усі боялись, щоб не насміхались...

    І наводив конкретні цифри перенаселеності тодішньої Німеччини. Але чому, бризкає агресивну слину недолугий росіянин, країна якого займає по щільності населення місце в кінці другої сотні країн.

    У нас, кращих людей, які є народною совістю - рукитиснущих і небрехливих, модно стало звинувачувати в усіх Путіна Володимира. Мовляв, це він, Путін Володимир захопив Росію за собою в прірву мракобісся і політичної мерзоти, перекинув її в безодню фашизму і економічного краху.
    З Путіна Володимира провини не знімаються. Але пропонується для різноманітності підійти до розгляду і з іншого боку ...
    Нещодавно по радіо пролунав вислів режисера Сокурова, який вкинув у світ таку думку: «Не маси йшли за Гітлером і Леніним, а навпаки. Cпочатку йде злочин народу, а потім з'являється невеликий, смердючий суб'єкт, який цих засліплених людей кудись захоплює ».
    Режисер Сокуров, який, поряд з і іншими людьми, що мають імунітет до стадності і воліють думати своєю головою, мав на увазі, звичайно, Крим ... І не варто нам дорікати, як це часто тепер стали робити, в тому, що постійно ми цей Крим поминаємо - мовляв, так відчепіться вже, це справи минулих, тепер на поверхні суспільної свідомості лежать інші інтереси, а Крим давно відійшов в сторону ... Ні, хлопці, це не ми вам про Крим нагадуємо! Це Крим вам про себе нагадує. Не як півострів, а як реперна точка. Як яскрава вішка на повороті історії.
    Здається, Росія на цьому повороті звернула не туди.
    Чи правий Сокуров? .. Але ж він не єдиний, хто подібне говорить! Взяти, наприклад, розумницю Невзорова, який, будучи давним-давно лютим патріотом нашого великого засніженого королівства, зібрав себе заново - зібрав того нового Невзорова, якого ми бачимо і любимо сьогодні - з крижаних імперських осколків, ісколовшіх йому все серце і душу. Буквально повстав з мертвих у вогні науки ... Так ось, Глібич одного разу заявив наступне (за точність цитати не ручаюся, передаю зміст): «Що Путіна звинувачувати? Він, як політик, завжди відчуває сподівання народу і веде його туди, куди народ жадає піти ».
    Коли я вперше це почув, то подумав: Глібич вигороджує свого пітерського земляка тільки і виключно з особистої дружби. А тепер думаю, що, може бути, і не тільки через особисті зв'язків.
    Тому що народ в масі своїй - тупа худоба. Величезний натовп. Саме тому я народ і не люблю. Я люблю людей. І велике щастя і одночасно заслуга глобалізму полягає в тому, що він вбиває народ, як феномен. Розносить його. Атомізує. Чи не буде в прийдешньому цих тупих вузьколобих големів, на яких моляться і якими клянуться політики.


    Народи створювала сама природа. Ув'язнені в географічно-кліматичні ареоли, величезні маси homo sapiens набували якусь однаковість, що диктуються способом існування. Причому деколи це відбивалося навіть на морфології тіла - кольорі шкіри, зростанні, розрізі очей. Не кажучи вже про відмінності ментальні і культурні.


    Техносфера почала глобально мішалкою перемішувати, руйнуючи, ці клейкі аморфні згустки - збагачуючись у цьому більш культурно та трохи відстаючи генетично. Нічого, ми, рукотиснучі ліберали, почекаємо. Ми самі індивідуалісти і тому вітаємо відхід від однакового мислення народної маси, її руйнування. Нас нудить від цього ось сільського «ой, а шо люди-то скажуть !?». Ми розуміємо: сковує моноліт однаковогї стадногї думки заважає жити геніям, які завжди - індивідуальності. А ще звалює цілі країни в безодню бід.
    Ось на хрена тобі, народ, був потрібен цей Крим (Судети, Протоки і що там ще)? Адже це ж тупо - в сучасному світі мати екстенсивне мислення барана! Так, діти і недалекі дорослі легко ведуться на жарт з фільму «Іван Васильович змінює професію» про Кемську волость. Вони моментом схоплюють: не можна волостями розкидатися! Збирати треба! Підгортати під трон!
    Це вібруюче жадання від збирання земель розлито по країні, і навіть телеведучий Володимир Соловйов на державному каналі періодично нудить ним так, що здається ось-ось лопне скляний кінескоп мого старого телевізора, що дістався мені в спадок від Зворикіна. Народ, рупорами якого є Путін Володимир і Соловйов Його-тезка, ірраціонально жадає збільшення земель.
    А навіщо, муділо? Розмір має значення?
    Ну тоді давайте подивимося на Росію. Що в особистому плані вам дав її величезний даремний розмір? Даремний тому, що дві третини Росії - вічна мерзлота, до використання для постійного життя білої людини непридатна. Туди можна тільки наскоки вахтовим методом, попутно спостерігаючи за життям невідомо навіщо висмикнутих з кам'яного (кістяного) століття оленярів.
    Ще 10% нашої території - гори. Тайга, болота ... По ефективної території Росія - не дуже велика країнішка. Але навіть наявний простір вона не особливо використовує! Гітлера хоча б зрозуміти можна: він шукав життєвого простору і наводив конкретні цифри перенаселеності тодішньої Німеччини. Але чому, гублячи агресивну слину, так жадібно трясеться за якісь Курильські камені недолугий росіянин, країна якого займає по щільності населення місце в кінці другої сотні країн? Крижана пустеля ...
    А візьмемо економіку! По інтернету гуляє картинка, на якій всі країни намальовані у відповідності зі своїми негеографічними, а економічними розмірами. І Росію там не відразу і знайдеш. Економічний карлик. Вош якась, що повзе в шерсті велетнів. І при цьому скільки безглуздої агресії від неї! Скільки безпідставних понтів! Скільки порожніх слів про власну (дуту) велич! Скільки параноїдальною смороду про те, що її за її духовність всі ненавидять і норовлять зі світу зжити!
    Але це марення - про те, що цивілізований світ спить і бачить, як зжити зі світу Расеюшку і прибрати до рук її викопне лайно, загублене десь за полярним колом, - сприймається на повному серйозі навіть людьми з вищою освітою. У цих розумників навіть вистачає мізків на іронію:
    - Так Так! США тільки і мріють, щоб Росія стала могутньою і процвітаючою! Невже ви не розумієте, що нікому не потрібні конкуренти! ..
    Дійсно, такої херні я не розумію. Я інше чітко усвідомлюю: синергетичний ефект загального планетарного багатства працює на всіх, роблячи багатшими всіх! Вигідніше, безпечніше і приємніше жити в хорошому кварталі з пристойними сусідами. А чи не бути оточеним злісної заздрісної гопоти, яка так і дивись червоного півня підпустить.
    Сполучені Штати - нація торгашів, їм вигідні багаті покупці навколо, а не ті що тягнуть руку за подачкою ніщеброди. Ті, хто говорить, ніби Америка сіє в світі хаос, щоб вирішити свої економічні проблеми, просто ідіоти (тобто яскраві представники народу). Тому що в країнах, де йде війна, не купують «Пепсі-колу», не дивляться голлівудські блокбастери, не ходять в «Макдональдс», не купують айфони і «Windows», не купують «Доджі» і «Катерпіллер», струменеві принтери і сигарети «Мальборо», не торгують акціями на Нью-Йоркській біржі.
    Америка аж ніяк не хоче керувати світом! Їй на це насрати! Америці важливо, щоб всюди панували спокій і порядок, що сприяють світовій торгівлі, а не війни, які світову торгівлю руйнують.
    Однак, неголений російській народ з довгою щетиною, місцями переходить в коротку бороду, одягнений в залатані ватяні штани, валянки на гумовому ходу і пропалену в трьох місцях тілогрійку, Стукало алюмінієвою ложкою у пом'ятий котелок, натрудженою рукою хреститься на газетний портрет Леніна, що висить поруч з іконами на покуті, і молить святого Володимира ... Про що? Може бути про комфортне життя? Про тепло в сортирі? Про новий светрі з оленями і підкладкою, в якому зимовим сонячним ранком, вийшовши з котеджу, так радісно розгрібати сніг перед «Вольво»?
    Хера-с-два!
    - Поверни міць державі! - Ось про що з середини народної голови стукає в вузький лоб хвора думка. - Щоб нас знову всі боялися, а значить поважали! ..
    Ой не про себе молиться государев холоп. Про велич держави. Тобто щоб на крохмальних скатертинах Царя-батюшки не перевелася стерлядь, а золоті куполи справно б сяяли над лакованим броньованим «Мерседесом» головного попа імперії. І це відбувається.
    Чи не жили ніколи добре, як то кажуть, і не будете ...


    Читайте також: Путіну протистояли спортсмени явно нижче його зросту, а на лопатки його поклала жінка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору