ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді проходить традиційний фестиваль "Ужгородська палачінта" (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    108 переглядів
    Головною його фішкою є палачінти (тобто млинці)

    Із запізненням, з переносом на два тижні, але традиційний фестиваль "Ужгородська палачінта", вже сьомий, стартував в обласному центрі Закарпаття!

    Як зрозуміло з назви фесту, головною його фішкою є палачінти (тобто млинці). Цьогоріч організатори поставили обов'язкову умову всім підприємцям, які забезпечують кулінарну частину свята, - млинці мають бути у всіх. І умова була дотримана. А крім неї гості пригощалися також традиційними закарпатськими фестивальними наїдками: бограчем, запеченою голінкою, звісно ж шашликом та печеною на вогні картоплею, а також різноманітними алкогольними та безалкогольними напоями.

    Розважальну частину "Палачінти" забезпечили численні виступи місцевих музичних гуртів та різноманітні конкурси, окрасою яких, також традиційно, став високий стовп з підвішеними чоботами. Найвправніші учасники конкурсу, які змогли вилізти на самий верх, зривали чобіт та вигравали приз.

    Зі слів організаторів "Ужгородської палачінти", фестиваль проходить традиційно і, як завжди привабив багато ужгородців та гостів міста. На сьомий раз він вже перетворився на добру традицію.

    "Найперше, чим відрізняється наша нинішня "Палачінта" від попередніх, це тим, що вона проходить в нестандартні терміни. Як правило, фестиваль проходив у нас до дня Валентина. Але враховуючи те, що фестиваль у нас зараз проходить в останні дні зими, ми водночас зустрічаємо весну. Разом з цим ми перенесли й день Валентина. Зокрема, у нас є Стіна кохання", - розповідає один із організаторів свята Володимир Білонка. -

    Крім того, маємо конкурси, чудову концертну програму, а також дві соціальні складові: участь Руху підтримки закарпатських військових та "Дороги життя", яка продає роботи своїх вихованців, дітей із обмеженими можливостями.

    Будуть у нас сюрпризи, фаєр-шоу, цікавий другий день. Нас пощастило з хорошим настроєм, сонячним днем".

    Наступних вихідних фестиваль-двійник "Ужгородської палачінти" під назвою "Вариська палачінта" відбудеться у Мукачеві. Ми поцікавилися у Володимира, чи не сприймає він новий фестиваль, як плагіат Ужгородського "старшого брата".

    "Дуже приємно, що в Мукачеві перейняли наш досвід. Але на мою думку, організаторам вартувало звернутися до нас та попросити поділитися досвідом. Все ж ми проводимо фестиваль вже сьомий рік і маємо, чим поділитися. Може треба було вибрати назву не настільки схожу на нашу. Але в цілому це не так важливо. Головне, що такі ініціативи поширюються. Нехай буде "Палачінт" якомога більше. Хоч і в кожному місті Закарпаття. В будь-якому випадку це грає на користь нашому краю", - каже він.

    Фестиваль ще триватиме весь завтрашній день. На неділю організатори обіцяють широку програму, більше сюрпризів, призів та веселощів. А також, безумовно, багато різноманітних смачних млинців. То ж у тих, хто пропустив суботу, є ще один день, щоб добре відпочити на першому весняному святі 2016-го року.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ про грандіозний фестиваль різників "Свинство" по-закарпатськи (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору