ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українська стрічка про Майдан залишилась без "Оскара" (ВІДЕО)

    16 квітня 2024 вівторок
    78 переглядів
    Стрічка "Зима у вогні: Боротьба України за свободу" - без Оскара...

    Документальна стрічка "Зима у вогні: Боротьба України за свободу", яка розповідає про боротьбу українців за свободу й незалежність під час Революції Гідності не отримала "Оскара" в номінації за найкращий документальний повнометражний фільм.



    Номінацію виграла британська кінострічка "Емі" Азіфа Кападіа про життя та смерть співачки Емі Вайнгауз.


    Загалом, цьогоріч в номінації "Кращий документальний повнометражний фільм" були представлені п'ять картин. Серед них "Зима у вогні", Земля картелів" Меттью Хейнемана про війни мексиканських наркокартелів, "Погляд тиші" Джошуа Оппенхаймера про наслідки масових убивств 1965-1966 рр в Індонезії, а також "Що трапилося, міс Симон?" про співачку та американську активістку за права громадян Ніну Симон.


    Фільм Євгена Афінеєвського "Зима у вогні", побудований на документальних зйомках, інтерв'ю та свідченнях очевидців 93-денних подій на Майдані в центрі української столиці з грудня 2013 по лютий 2014 років.


    Світова прем'єра кінострічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у вересні 2015 року. Показ фільму також відбувся у секції документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі в Торонто-2015, де він отримав Приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм.


    ЧИТАЙТЕ також: Український фільм про майдан "Зима у Вогні" увійшов до списку претендентів на премію "Оскар"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору