ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З початку 2016 року Приватбанк вже викрив 17 шахраїв, 5 із них - засуджені

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    ПриватБанк затримав 65 шахраїв, які викрадали кошти клієнтів

    Найбільш розповсюджене шахрайство – телефонне.

    Минулого року ПриватБанк затримав 65 шахраїв, які викрадали кошти клієнтів, ще 14 – засуджені та відбувають покарання. З початку 2016 року вже викрито 17 та засуджено 5 шахраїв. Найбільш розповсюджене шахрайство – телефонне. Зловмисники під виглядом співробітників банку входять у довіру до клієнтів і випитують у них інформацію про ПІН-коди, паролі входу в Приват24 тощо.

    Так, у Запорізькій області викрито 2 групи з 6 телефонних шахраїв, які ошукали близько 170 довірливих громадян на суму понад 2,1 млн грн. Усіх шахраїв затримано.

    «Наша система моніторингу транзакцій дозволяє оперативно реагувати на спроби несанкціонованого доступу до карток і блокувати такі операції, що мінімізує ризики клієнтів, – зазначає заступник Голови Правління ПриватБанку Станіслав Крижановський. – Ця система допомагає суттєво знизити збиток від шахрайства та у більшості випадків запобігти йому».

    В Одеській області в ході взаємодії Служби безпеки банку з МВС України було припинено діяльність шахрайської групи в складі 5 осіб. Вони ошукали близько 150 клієнтів на суму понад 1,5 млн грн завдяки використанню підроблених сайтів. Шахраїв заарештовано за скоєння шахрайства у великих розмірах шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

    Нагадаємо, головна умова фінансової безпеки – це нерозголошення конфіденційних даних (ПІН-код, пароль від Приват24, серія та номер паспорта, ІПН тощо). Передача цих даних третім особам категорично заборонена.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору