ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як викладачі мукачівських училищ блокували трасу Київ-Чоп (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    76 переглядів
    У Мукачеві викладачі училищ перекрили міжнародну трасу

    У Мукачеві викладачі училищ перекрили міжнародну трасу: вони вимагали відновити фінансування двох ПТУ.

    Як повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок, востаннє зарплату педагоги отримали ще у грудні минулого року. З того часу училища не бачили ані стипендій, ані іншого фінансування.
    Протестувальники колоною пройшли через усе місто, а потім заблокували трасу у сторону Ужгорода та Сваляви. Люди безперервно ходили пішохідним переходом, що причинило затор.
    В обласному бюджеті грошей для училищ немає, тому що фінансування повністю покладено на місцеві громади. При цьому Мукачеве утримувати ПТУ своїм коштом також не може.
    У березні минулого року профільний міністр Сергій Квіт заявив про розробку нової концепції розвитку професійно-технічних училищ. Йдеться про "голландську" модель. За ідеєю міністерства, на обласному рівні мали б створити ради, куди б увійшли представники влади, навчальних закладів, місцевого бізнесу та підприємств, яким потрібні робітники конкретних професій. Цей орган мав би право ухвалювати рішення щодо роботи ПТУ в регіоні.
    Крім того, Квіт зазначав, що нові навчальні заклади відрізнятимуться від університетів тим, що там будуть навчати професіям.
    ЧИТАЙТЕ також: У ПТУ Мукачево студенти досі не отримують стипендію, а працівники зарплату
    0_9680-1.jpg
    0_9680-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору