ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль: Якщо міська влада Чопа не хоче фінансувати вузлову лікарню, її зобов’яжуть зробити це через суд

    18 квітня 2024 четвер
    62 переглядів
    Чопські медики влаштували біля міськради акцію протесту.

    У середу (2.03) працівники Вузлової лікарні станції «Чоп», котрі з початку року не отримують зарплату, влаштували біля міськради Чопа акцію протесту.

    – Для фінансування лікарні, яка є в мережі закладів Чопа, міськраді виділена медична субвенція, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Тобто гроші на зарплати, енергоносії і т.д. в місті є, однак мер Чопа відмовляється фінансувати цей заклад із надуманих причин – бо майно лікарні не передали місту. При тому, що майно перебуває в оренді лікарні, тому процес його передачі затягнеться, для цього потрібні відповідні рішення Кабміну. У всіх інших містах Закарпаття подібні лікарні фінансуються без проблем. Якщо медичну субвенцію у Чопі не використають, її повернуть до Держбюджету, таким чином гроші будуть втрачені, а колектив лікарні (усього 61 чоловік) взагалі залишиться без зарплат.
    Дії міського голови Чопа – ще один доказ того, що на керівні посади в органах місцевого самоврядування мають приходити підготовлені, компетентні люди. Обласна державна адміністрація вичерпала свої можливості впливу на Чопську міськраду для розв’язання цієї штучно створеної проблеми, тому в суд направлено позов із проханням зобов’язати міську владу міста виконати законодавство і поновити фінансування Вузлової лікарні станції «Чоп».
    Прес-служба Закарпатської ОДА
    ЧИТАЙТЕ також: 15 тисяч пацієнтів залізничної лікарні м.Ужгород опиняться без медобслуговування?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору