ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Маленька Швейцарія в Тячеві

    20 квітня 2024 субота
    84 переглядів
    Вперше Тячів згадується 1329 р. у грамоті угорського короля Карла І

    Інтерв'ю з Марковою Оксаною Петрівною

    - Оксано Петрівно, в світлі останніх подій, що ви можете сказати про поновленню Вас на займаній посаді?
    - Рішенням суду мене було поновлено на посаді головного архітектора Тячівського району. Але керівництво Тячівської РДА, щоб не виконувати законне рішення суду пішло на неоднозначні дії: знову за неповний рік було реорганізовано сам відділ містобудування, архітектури та ЖКГ Тячівської РДА, роз’єднавши його та утворивши два окремі відділи. Принципово в роботі відділів капітального будівництва, містобудування та архітектури та іншого відділу енергоефективності та ЖКГ нічого не помінялося, але таким «маневром» керівництво району намагається з одного боку виконати рішення суду, а з іншого залишити все так як вигідно «замовникам» всього цього «дійства».
    - А як давно ви працюєте головним архітектором Тячівського району? Опишіть у двох словах основну суть конфлікту.
    - Я призначена на посаду начальника відділу архітектури та містобудування Тячівської РДА, головного архітектора району 13.10.2010 року
    З 2013 року, заступник голови Тячівської РДА, В.Й. Каганець під різними приводами намагався звільнити мене із займаної посади. У зв’язку з тим, що законних підстав для мого звільнення не було, 04.02.2015 року В.Й. Каганець надав в.о. голови Тячівської РДА (першому заступнику) В.Ю. Дем’янчуку подання на ліквідацію відділу архітектури та містобудування Тячівської РДА, та створення відділу архітектури, містобудування та ЖКГ Тячівської РДА, з подальшим оголошенням конкурсу на заміщення вакантної посади начальника відділу, головного архітектора району. І це при тому, що з посади мене не звільнено. По факту відбувається не ліквідація відділу, а його реорганізація, оскільки повноваження відділу архітектури та містобудування Тячівської РДА, згідно затверджених положень, передано відділу архітектури, містобудування та ЖКГ Тячівської РДА. Всі ці події із звинуваченням є не що іншим, як намагання усунути мене з посади, оскільки я є «неугодною» особою у теперішній команді через свою принципову позицію діяти тільки в рамках закону.
    - Яким чином Вас намагалися усунути з роботи?
    - Методи були найрізноманітнішими. То збори «Асоціації голів селищних рад», то скарги «Тячівського регіонального осередку Закарпатської обласної організації НСАУ», писали то в Тячівську РДА, то в Генпрокуратуру… Фантазії моїм доброзичливцям вистачає. Якби ж вони так завзято та якісно виконували свої прямі обов’язки. Ми б у Тячеві, напевно, за пару років мали маленьку Швейцарію! А так…
    - А що то за історія була із сільським головами сіл Чумалево, Р.Поле, Ганичі ..?
    - Все дуже просто. Навіть банально. Звичайний дерибан бюджетних коштів. Генплани зробили, але зробили їх з порушеннями. Кошти списали, а робота не закінчена. От і вся проблема. На них (сільських голів) відкрито кримінальні провадження, тому вони і нервують: то збори збирають, щоб звинуватити мене у всіх гріхах і своїх проблемах, то негласно, через лояльні ЗМІ роблять мені «рекламу». Інші голови сіл: смт. Тересви, смт. Дубового, с. Добрянського, с. Лопухова, с.Біловарців, с. Лазів, с. Нересниці, с. Підплеші теж розробляли генплани своїх населених пуктів, але проблеми і кримінальні справи лише у цих чотирьох товаришів. Треба працювати, а не шукати винних у своїй профнепридатності.
    - На даний момент у якому стані перебуває вся ця «епопея»?
    - Судом мене поновлено на посаді. Але відділ, де я працювала, ліквідували. Хоча фактично це не ліквідація, а реорганізація. В рішенні суду вказано: поновити, на якій посаді і в якому відділі. А фактично виходить так, що поновити мене можуть лише у «ліквідованому» відділі. Це типова ситуація, коли якийсь посадовець навмисно не хоче виконувати рішення суду.
    - І що робити в цьому випадку?
    - Можна судитися і надалі, але це означає втратити ще один рік життя. Можна «плюнути» на все і здатися. Можна чекати дива, що керівництво району почне дотримуватися закону… Правда на моїй стороні. Тому так просто я не маю наміру здаватися.
    - А що то за публікації були, стосовно того, що громадськість району проти Вашого відновлення на посаді?
    - Кишенькова преса завзято розповсюджує інформацію про те, що майже весь район має претензії до моєї роботи, у зв’язку з чим хочу оприлюднити звернення більшості голів органів місцевого самоврядування району, підприємців та інших організацій, які спростовують вищевказане твердження...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору