ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що варто купити на згадку про Карпати?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    202 переглядів
    Топ 10 найпопулярніших карпатських сувенірів.

    Українські Карпати – це надзвичайна природа, самобутні традиції і завжди захоплюючий відпочинок.

    У цьому мальовничому куточку України є стільки всього цікавого, що повертаючись додому, туристи вже планують наступну подорож, адже побачити все за один раз неможливо. Саме через насичений відпочинок про таку важливу річ, як покупка сувенірів, більшість згадує у кращому випадку в останній день, а в гіршому – вже у потязі. Проте не варто засмучуватись, якщо у вас зовсім не залишилось часу, адже в еру інформаційних технологій у будь-якій скрутній ситуації на поміч прийде інтернет. До прикладу, вибір гуцульських речей на сайті zgarda.com.ua мало чим поступається відомим сувенірним ринкам.

    Вибір гуцульських сувенірів дуже подібний до вибору цікавих місць, які варто відвідати, перебуваючи в Карпатах. По-перше, традиційних карпатських виробів є дуже багато, а по-друге, вони настільки цікаві, що скупити хочеться абсолютно все. Не заплутатись у цьому різноманітті вам допоможе список найбільш популярних та оригінальних сувенірів:

    1. Гуцульська вишивка. Причому, це стосується не лише сорочок чи суконь. Не забудьте звернути увагу і на витончений орнамент рушників та скатертин.
    2. Прикраси з бісеру. Традиційні гердани або більш сучасні джути пасують не лише до вишитого вбрання, а й можуть стати родзинкою вашого стилю як на урочистій події, так і в повсякденні.
    3. Гуцульська кераміка відома у цілому світі. Якщо вам пощастить натрапити на майстер-клас по виготовленню глиняного посуду, не вагаючись зголошуйтесь. Найкращий сувенір – зроблений своїми руками. Або хоча б придбайте макітру для куті на Святвечір чи набір глиняних глечиків.
    4. Якщо ж вам більше до вподоби дерев'яні вироби, то зупиніть свій вибір на сопілці. Кажуть, у ній криється гуцульська душа.
    5. Мило ручної роботи, що виготовляється тут, таїть у собі життєдайну силу природи Карпатських гір. Зробіть розкішний подарунок своїй шкірі, і ви більше ніколи не повернетесь до звичайних косметичних засобів.
    6. Ідеальним подарунком для справжнього чоловіка стане гуцульська люлька – файка. Її можна використовувати не лише за призначенням, але й як красивий сувенір.
    7. Вироби із овечої вовни. Тепленькі в'язані шкарпетки та красиві пледи зігріватимуть вас взимку та нагадуватимуть про чудовий літній відпочинок.
    8. Також можна придбати оригінальні плетені вироби із лози. Гуцульські та закарпатські майстри пропонують величезний вибір краси: від маленьких ваз та корзинок до плетених меблів.
    9. Не забудьте і про традиційний карпатський чай. Він не лише дуже смачний і ароматний, але й має цілющі властивості: піднімає настрій, знімає втому та підвищує імунітет.
    10. Не можна не згадати про славнозвісний карпатський мед та домашнє вино.

    Вибираючи карпатський сувенір, не варто купувати безліч магнітиків та інших дрібничок. Краще зупинитись на одній добротній речі, що не лише нагадуватиме про відпочинок, але й стане джерелом гуцульської атмосфери у вашому домі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору