ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юристів багато. Прокурорське крісло - одне!

    20 квітня 2024 субота
    56 переглядів
    Берегівчани в шоці: прокурор Юрій Беламут написав рапорт на звільнення.

    Юрій Беламут звільняється. А хто прийде йому на зміну?

    Не минуло й трьох місяців з того часу, коли минулорічного грудня після важких тестувань, складних екзаменів, ретельних перевірок і співбесід у крісло керівника місцевої прокуратури в Берегові «сів» виноградівець Юрій Беламут. Доти він уже працював районним прокурором, зокрема, у Рахові та Виноградові. Батько – суддя у Іршаві, мати – адвокат. Але довго на цій посаді не трудився: містом із космічною швидкістю поширилася шокуюча інформація про те, що він ніби-то написав рапорт на звільнення. Звісно, офіційного повідомлення на день написання матеріалу з цього приводу не було. Однак джерела, що заслуговують на увагу й довіру як у цій установі Берегова, так і в обласній прокуратурі, вже не кажучи про інші правоохоронні органи, наголошують: такий факт має місце. Сказане підтвердили у РДА. Навіть уже нібито розісланий відповідний наказ, підписаний в. о. Генпрокурора Юрієм Севруком (сам Віктор Шокін перебуває чи то у відпустці, чи то на лікарняному).
    Обов‘язки керівника місцевої прокуратури (з обслуговування м. Берегове, Берегівського та Виноградівського районів) виконує перший заступник Володимир Жилкін. До речі, таку ж місію він виконував і після переходу на роботу в Івано-Франківськ Владислава Братюка (берегівським прокурором він працював усього чотири чи п‘ять місяців після кандидата юридичних наук Івана Зареви). Каже: про рапорт свого шефа з органів прокуратури не знає нічого (розмова з автором статті відбувалася ще у п‘ятнцию), адже той перебуває на лікарняному. А керівник служби внутрішньої безпеки Закарпатської прокуратури Руслан Біловар, який теж у Берегові працював, не заперечив і не спростував інформацію стосовно звільнення за власним бажанням, що вже тиждень «гуляє» по Берегову. Щоправда, порадив дочекатися офіційного повідомлення на сайті Генпрокуратури. Що ж, підождемо!
    Але виникає питання: чому так сталося? Яка причина уходу (якщо вона є насправді) з посади 33-річного Ю. Беламута? І це тепер, коли у цій інститутції на рівні Києва та по всій вертикалі тривають масштабні реформи, перебудова тощо. Розповідають різні версії стосовно такого раптового звільнення з власної ініціативи. Зокрема, це – сімейні обставини, буцімто якийсь корупційний хвіст, набажання працювати у сьогочасній прокурорській системі і т. д. Навіть неозброєним оком було видно, що місцевий прокурор нікуди (на міські та районні сесії, наради) не ходить, ніде не світиться, друзів у Берегові собі не завів й зрання на каву з ними не поспішав. Та як би там не було, але за неповний рік це вже четверта кадрова рокіровка в Берегівській прокуратурі. Хоча слід сказати, що вона, попри все, живе, діє та працює. Зрештою, зміни на місцях не є дивними, адже навіть на всеукраїнській площині у цій службі чимало нерозумінь, відставок, затримань, корупційних скандалів тощо.
    Наразі будемо чекати, кого призначать на це місце. Кажуть, що старт узяло багато претендентів. А хто "найприцільніший" – покаже час. Поговорюють про відомих і малознаних служителів його величності закону. Випливла навіть кандидатура І. Зареви, який буцімто звільнився за згодою сторін. І зараз має право теж посісти крісло. Звісно, з-серед усіх найреальніший кандидат на посаду місцевого прокурора В. Жилкін, який займає посаду першого зама. Але що скажуть обласний прокурор Володимир Янко, київські очільники у відомстві Віктора Шокіна? Якщо дадуть добро, то пан Жилкін – шеф прокуратури на два райони та місто обласного значення уже без приставки т. в. о.
    Михайло СИНЬООКИЙ, м. Берегово
    ЧИТАЙТЕ також: Кого обере Віктор Шокін?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости