ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська вулиця Леніна стала вулицею Героїв Небесної сотні

    23 квітня 2024 вівторок
    56 переглядів
    Москаль продовжив "декомунізацію" Закарпаття

    А вулиця Червоноармійська – вулицею Володимира Івасюка.

    Геннадій Москаль підписав друге розпорядження про перейменування прокомуністичних вулиць у населених пунктах області в рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».
    Згідно з розпорядженням голови ОДА, вулицю Комсомольську в селищі Чинадійово Мукачівського району Закарпатської області перейменовано на вулицю Арсенія Коцака (один із найвідоміших культурно-освітніх діячів Закарпаття XVIII ст., вчений, мовознавець, поет, педагог, історик, філософ, теолог).
    Вулицю Червоноармійську в селищі Чинадійово – на вулицю Володимира Івасюка (український поет і композитор, автор «Червоної рути»).
    Вулицю Чапаєва в селищі Чинадійово – на вулицю Степана Клочурака (закарпатський громадсько-політичний діяч, президент Гуцульської республіки (1918-1919).
    Вулицю Фрунзе в селищі Чинадійово – на вулицю Івана Фірцака (український борець і силач, у 1928 році визнаний найсильнішою людиною планети).
    Вулицю Щорса в селищі Чинадійово – на вулицю Михайла Вербицького (автор музики державного гімну України «Ще не вмерла Україна»).
    Вулицю Жовтневу в селі Драгово Хустського району – на вулицю Михайла Бращайка (політичний діяч, автор закону про назву, мову, прапор, герб та гімн Карпатської України).
    Вулицю Колгоспну в селі Драгово – на вулицю Івана Ірлявського (закарпатський поет, один із активістів Карпатської України).
    Вулицю Комсомольську в селі Драгово – на вулицю Андрія Бачинського (церковний діяч Закарпаття XVIII – XIX ст., просвітитель).
    Вулицю Корчагіна в селі Драгово – на вулицю Федора Корятовича (литовсько-подільський князь, котрий у 14 столітті переїхав на Закарпаття і справив величезний вплив на політичне й культурне життя краю).
    Вулицю Леніна в селі Драгово – на вулицю Героїв Небесної Сотні.
    Вулицю Пархоменка в селі Драгово – на вулицю Василя Маркуся (український закарпатський науковець, публіцист і громадський діяч української діаспори в США).
    Вулицю Чапаєва в селі Драгово – на вулицю Теодора Ромжі (єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії (1944-1947), отруєний представниками НКВС).
    Вулицю Щорса в селі Драгово – на вулицю Вікентія Шандора (вчений, публіцист, громадсько-політичний і культурний діяч Підкарпатської Русі та Карпатської України).
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ВУлицю Жовтневу - ??? А може і місяць жовтень перейменувати ? Все нормально з "світлими головами" ?