ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реєструємо структурне утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи

    24 квітня 2024 середа
    61 переглядів

    Реєстрація структурних утворень політичної партії, що не має статусу юридичної особи, здійснюється в порядку,визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" (далі - Закон), після перевірки поданих матеріалів.

    Для державної реєстрації структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи, згідно ст. 21 Закону подаються наступні документи:
    1) заява про державну реєстрацію структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи;
    2) копія статуту політичної партії;
    3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення про створення структурного утворення політичної партії, невід’ємною частиною якого є реєстр учасників, що містить відомості про прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, громадянство;
    4) документ, що підтверджує створення структурного утворення політичної партії, відповідно до статуту політичної партії, на підставі якого воно діє.
    Слід звернути увагу, що ст. 10 Закону України «Про політичні партії в Україні» передбачено, що в реєстрі осіб, які брали участь в установчих зборах (конференції), зазначаються, окрім вказаних вище відомостей, також дані паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта). Дані про особу засвідчуються її особистим підписом.
    Протокол установчих зборів (конференції) про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії, має містити такі відомості:
    1) дата та місце проведення установчих зборів, конференції;
    2) рішення про обрання головуючого та секретаря;
    3) рішення про утворення структурного утворення, передбаченого статутом партії;
    4) рішення про визначення найменування структурного утворення, передбаченого статутом партії;
    5) рішення про обрання керівника, визначення кількісного та персонального складу керівних та контрольно-ревізійних органів структурного утворення, передбаченого статутом партії;
    6) рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти структурного утворення, передбаченого статутом партії, для здійснення реєстраційних дій.
    Також зазначимо, що про утворення обласних, міських, районних організацій або інших структурних утворень політичної партії, передбачених статутом партії, повідомляється суб’єкт державної реєстрації
    юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у 10-денний строк з дня їх утворення.

    Провідний спеціаліст сектору державної реєстрації
    юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців,
    друкованих засобів масової інформації та
    легалізації громадських формувань Управління
    державної реєстрації Головного територіального
    управління юстиції у Закарпатській області
    Маркусь Тетяна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости