ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вже скоро Україну можуть заполонити дешеві "б/у" автомобілі з Європи

    28 березня 2024 четвер
    106 переглядів
    Законопроект дозволить без розмитнення їздити на іномарці до одного року

    Губернатор Закарпаття підготував законопроект, який врегулює так звану "пересечку" і дозволить без розмитнення їздити на іномарці до року по території України.

    Зміни в податковому законодавстві на думку Геннадія Москаля повинні вирішити проблему "пересічки" (обов'язковий перетин кордону - Ред.), яка загострилася у прикордонних з ЄС областях України. Передбачається можливість ввезення машин з іноземною реєстрацією на строк до року під письмове зобов'язання за умови повного декларування.

    Москаль стверджує, що головна мета законопроекту - привести у відповідність українське законодавство до міжнародного. - Все для вирішення проблеми "пересічки" зроблено - чітко, по пунктах і юридично грамотно. Тепер черга за народними депутатами, - каже губернатор Закарпаття. Експерти скептично ставляться до цього законопроекту і вважають, що краще зменшити податки на автоімпорт, а не узаконити псевдотранзит.

    Про це розповів голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. - Робоча група Геннадія Москаля разом з власниками транзитних авто подають у Верховну Раду законопроект про збільшення терміну транзиту авто через Україну до 1 року. Поляки і словаки і так з нас сміються, коли бачать як українець декларує, що нібито їде транзитом з Польщі в РФ, а потім через 5 днів виїжджає на тій же митниці в Польщу і знову в'їжджає. Тепер весь світ буде сміятися і внесуть до книги Гіннеса Україну, як найбільшу держава, на перетин якої транзитом треба витратити цілий рік, - пише Назаренко.

    Я розумію громадян України, які через великі податків на автоімпорт змушені користуватися схемами псевдотранзиту, але можливо просто зменшити податки на автоімпорт. Чому б не встановити справедливі податки на розмитнення? Скасувати ПДВ, акциз та мито на автоімпорт і встановити єдиний податок на автоімпорт: наприклад, 1$ за 1 куб. см об'єму двигуна, як це було в 90-ті, - додає експерт.

    Нагадаємо, саме через ретельні перевірки довідок на українському кордоні утворюються черги, а в Закарпатській області близько 100 автомобілів з іноземними номерами з протестом заблокували рух на КПП Ужгород на українсько-словацькому кордоні.
    Як ми вже повідомляли, розроблено законопроект про "пересічку", що дозволить збільшити перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією з нинішніх 5 днів до одного року (ДОКУМЕНТ)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору