ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У місті над Тисою висадили нові сакури - замість пошкоджених (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    63 переглядів
    Хуст. Одна сакура вартує 2000 гривень.

    Днями на центральній вулиці м.Хуст висадили 9 сакур.

    Попередні були або знищені невідомими, або не перенесли посушливого літа. Слід зазначити, що одне дервце вартує 2000 гривень, тож було б добре аби містяни, які проживають поруч з сакуровими місцями, хоч інколи у спекотний час подбали про їх полив. Бо як добре милуватися цвітінням японської вишні, яка стала справжньою окрасою головної дороги міста.
    До слова, кілька років тому, за сприяння мецената Степана Деркача, ним разом із командою було висаджено 320 деревцят італійських сакур. А весною минулого року було проведено толоку, аби привести місця наколо них у належний вигляд.
    Тоді активісти пропололи, обкопали й побілили деревцята. Тепер завдяки С.Деркачу місто має 9 нових деревцят японської вишні, про які теж треба буде подбати у часи неймовірної спеки.
    Місцева жителька пані Марія зауважує, що біля її обійстя за сакурами доглядає. Жінка каже, що часу це багато не займає, повідомляє "Дзеркало Закарпаття".
    -А як було приємно бачити, коли до роботи з благоустрою долучилися студенти Закарпатського лісотехнічного коледжу (директор Роман Ковалишин — ред.) – говорить п. Марія. - Вони як ніхто підішли до цієї справи з неабияким завзяттям. Хочеться вірити, що силами небайдужих Хуст мінятиметься у кращий бік. Головне – цінувати і примножувати те, що маємо, спільно піклуватися про нові родзинки міста, які маємо завдяки нашому місцевому меценату.
    00_11-1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору