ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вже не ЖРЕРи, але ще не ОСББ... (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    97 переглядів
    Мешканці великих міст усе частіше створюють ОСББ

    Мешканці великих міст усе частіше створюють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, або ОСББ.

    Ажіотаж пов’язаний із тим, що з липня цього року мешканців багатоповерхівок в добровільно-примусовому порядку зобов’яжуть створити ОСББ або обрати так званого “керуючого будинком”, який буде відстоювати інтереси мешканців перед постачальниками ЖКП і контролювати благоустрій.


    Ну а якщо жителі не виберуть керуючого і не створять ОСББ до 1 липня, то за справу візьметься місцева влада: вона призначить керуючого будинком і обере керівну компанію. Ось тільки чиї інтереси в цьому випадку буде відстоювати керуючий будинком, можна тільки здогадуватися.


    За словами начальник управління розвития ЖКГ департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віри Радченко, мешканцям багатоквартирних будинків краще створити ОСББ. Але зараз це стало набагато складніше, адже раніше можна було зібратися меншою кількістю осіб.


    “Для того, щоб створити об’єднання, треба набрати більшість голосів як по квадратних метрах, так і по власниках. А тут виникає складне питання, тому що в Києві ми до цього часу не можемо знайти, як отримати інформацію про квадратні метри. У БТІ одна інформація, у реєстратора – інша”, – зазначила Радченко.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Ужгородці створювати ОСББ не поспішають. Чому? (ВІДЕО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости