ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський мер зустрівся з лідерами ромських організацій (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Ужгород. Зустріч Богдана Андріїва з керівниками ромських ГО.

    Під час вчорашньої зустрічі Ужгородського міського голови Богдана Андріїва з лідерами ромських організацій обговорено важливі питання життєдіяльності ромської громади.

    Участь у заході також взяли заступник міського голови Олександр Білак, секретар міської ради Андріана Сушко, депутати Юрій Мандич, Мирослав Горват, Євген Прозор та Володимир Химинець.
    Як зазначалося, на наступну сесію міської ради виноситься проект рішення про затвердження Положення «Про координаційну раду в місті Ужгород з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромських національних меншин».
    Рада буде постійно діючим консультативно-дорадчим органом, її метою стане визначення засад захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини шляхом забезпечення рівних прав і можливостей для участі в соціально-економічному та культурному житті держави та міста, а також активізації співпраці з громадськими об’єднаннями ромів. Ініціаторами створення Координаційної ради стали віце-президент Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий Фонд «Чіріклі» Земфіра Кондур , голова обласного благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар та депутати Юрій Мандич і Мирослав Горват.
    Богдан Андріїв привітав присутніх і зазначив, що проблеми ромської меншини відомі владі, над їх вирішенням працюють. Так, за короткий час вдалося вирішити найголовнішу – з реєстрацією, чого досі не вдавалося зробити.
    На минулій сесії проголосували за створення при Ужгородському міському територіальному центрі соціального обслуговування сектору обліку бездомних осіб, куди можуть прийти не тільки безхатьки, а й роми, які мають паспорт, але не мають реєстрації. Кожному з ромів, хто звернеться до цього сектору, у паспорті буде поставлена відмітка про проживання – за адресою територіального центру. Таким чином представники ромської мешини отримали можливість офіційно працевлаштуватися, а також подавати документи на виготовлення закордонних паспортів.
    Вирішуються і питання зі стихійними сміттєзвалищами у місцях компактного проживання ромів, підвищенням рівня освіти, надання медичних послуг, працевлаштування тощо. Як зазначив міський голова, у теперішньому депутатському корпусі є представники ромської меншини, є депутати, на округах яких компактно проживає ромське населення. Усі вони працюють над вирішенням проблем ромів, а створення координаційної ради, сподівається Богдан Андріїв, ще більше активізує цю роботу.
    Оскільки 8 квітня відзначатиметься Міжнародний день ромів, домовилися провести напередодні цього дня "круглий стіл" з лідерами ромських організацій Ужгорода, щоб не тільки обговорити проблемні питання меншини, а й послухати лідерів організацій, які активно працюють за грантовими угодами та з різними закордонними благодійними організаціями, яким чином вони самі допомагають ромам.
    Лідери ромських організацій подякували Богдану Андріїву і відзначили, що міська влада вперше збирає їх у такому широкому колі і цією зустріччю та створенням Координаційної ради демонструє серйозні наміри вирішувати проблеми ромів. Зустрічі, які проводилися раніше, збиралися з окремих вузьких питань, не носили системного характеру і здебільшого закінчувалися безрезультатно.
    ЧИТАЙТЕ також: Роми розказали, чому нацменшинам треба мати представників у владі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Я нерозумію тепер циган повертають із Германії, і куди Андріїв хоче їх посилити в теріторітальний центр???

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Я нерозумію цигани вертаються із германії,їх отуда женуть,тоді куди Андріїв їх поселить в теріторітальний центр???