ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська митниця відслідковує інформацію про порушників законодавства

    19 квітня 2024 п'ятниця
    33 переглядів
    Закарпатська митниця моніторить ситуацію з виявленням порушників

    Затриманих у сусідніх країнах за контрабанду сигарет.

    Закарпатська митниця ДФС моніторить ситуацію з виявленням порушників, які перевозять контрабандні цигарки. Стосується це, зокрема, і затримання порушників у країнах, які мають спільний кордон з Україною в Закарпатській області. Так, напередодні митники отримали інформацію, що співробітники угорської прикордонної поліції затримали громадянина, який перевозив значну кількість сигарет. Громадянина зупинили на автомобілі «Audi» із чеською реєстрацією, неподалік пункту пропуску «Вілок – Тисабеч».
    Фахівці Закарпатської митниці ДФС оперативно відреагували та перевірили чи перетинав затриманий автомобіль митний кордон України в пункті пропуску «Вілок». Однак, згідно з базами даних митниці, транспортний засіб взагалі не перетинав державний кордон.
    У відомстві наголошують, що й наділі активно слідкуватимуть за інформаційним простором судніх країн, співпрацюватимуть із суміжними службами інших держав, аби ще ефективніше боротися із порушниками митного законодавства.
    Варто зазначити, що співробітництво з митними органами іноземних держав здійснюється на підставі діючих міжнародних угод у сфері надання взаємної адміністративної допомоги в митних питаннях, відповідно до положень Митного кодексу України та вимог нормативних документів, що регламентують порядок надання такої допомоги.
    Закарпатською митницею ДФС міжнародна взаємодія здійснюється шляхом направлення письмових запитів на адресу іноземних митних органів, а також надання відповідей на звернення, що надходять від зарубіжних митних установ.
    Направлення запитів митницею безпосередньо на адресу митних органів суміжних країн – Словаччини, Угорщини та Румунії здійснюється в рамках діючих міжнародних угод про взаємну допомогу в митних питаннях та відповідно до чинних меморандумів щодо практичної реалізації положень цих угод.
    Відповідно до положень міжнародних угод договірні сторони через митні органи здійснюють співробітництво з метою запобігання, розслідування і припинення порушень митного законодавства у відношенні:
    – фізичних або юридичних осіб, стосовно яких є вагомі підставі підозрювати, що вони порушують або порушили митне законодавство;
    – товарів, визначені як такі, що переміщуються з порушеннями митного законодавства;
    – транспортних засобів, щодо яких є вагомі підстави вважати, що вони використовувалися, використовуються або можуть бути використані з метою порушень митного законодавства.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору