ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На Перечинщині вмирає село Лікіцари

    19 апреля 2024 пятница
    48 переглядів

    Скільки років селу Лікіцари Перечинського району Закарпаття, достеменно не знає ніхто. В будь-якому разі — не менше, ніж півтисячі. Про походження назви цієї мальовничої глибинки точаться суперечки.

    Село Лікіцари. Вікна покинутих будинків.
    Село Лікіцари. Вікна покинутих будинків.

    Зокрема, місцеві жителі кажуть: "ліки для царя" тут ні до чого. Коріння слід шукати в румунській мові. В перекладі Лікіцари означає "місце для торгів".

    І справді, в давнину цей населений пункт був чималим торговельним центром. Сьогодні ж це село на Перечинщині, де на вулицях не чути дитячого гомону, куди хліб завозять раз на тиждень, а з благ цивілізації є тільки електрика, важко назвати процвітаючим. Особливо, з огляду на те, що у 26 хатинах тут мешкає трохи більше 20 людей, повідомляє "Zakarpattya.net.ua" з посиланням на "Укрінформ".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Наша влада нічого неробить для збереження цього унікального села.Наша длада їде туди для того, щоб відпочити, купити за копійки землю, ліс туричанський голова давно вже продав. Там за землю навіть відбирають життя, тамтешні люди налякані, ніхто незнає кого що чекає завтра. Люди немають магазина, там у "Валіка" є магазин, але таких умовах,що аж страшно про це писати, є і хліб...,що...,але вибору немає жителі змушені купувати такий який є. Там у "Валіка" є "кажуть" 8 станків нелегальних виробляє різні вироби з дерева за досить непогані гроші, а ціни європейські....Але як кажуть рука руку миє і обидві чисті, як влада так і він....Ще можна багато про що написати, але...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Село Ликицари-місце де люди випасали худобу і сіяли хліб називали "Царина",а для кромплів робили кошари з "Ліски"(з ліщини),драли лики і від того пішла назва села Ликицари(Лики драли в Царині)І румунів там николи не віділи!!!При Авсро-Угорщинні і Чесько-Словенська люди жили і газдували,а при Радянській владі стали села непреспективні,а при нашій Вільній Україні треба це відродити так як жили наші діди у ті старі добрі часи!!!
    КІДЬ НЕ ЗНАЄТЕ ДОБРЕ ІСТОРІЮ СЕЛА ЛИКИЦАРИ-БУЛЬШЕ НИЧ НЕ ПИШТЕ!!!