ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курс валют на 25 березня (+ новини економіки)

    24 квітня 2024 середа
    107 переглядів
    Курс валют 25.03.2016

    Міжнародні фінансові інститути готові виділити Україні до $120 млрд на термінову реанімацію економіки. Про це заявив народний депутат, один з ініціаторів створення "Української бізнес-ініціативи" Сергій Тарута.

    — Європейці та американські фінансові інститути розуміють, що без зовнішньої допомоги Україна не зможе відновити економіку. Зараз ми переживаємо ті ж проблеми, що й Німеччина після Другої світової війни — хаос та гіперінфляція можуть зруйнувати країну. 70 років тому США реалізували "План Маршалла" — програму допомоги з чітким планом дій. Торік ­європейські та американські інститути готові були надати Україні до 30 мільярдів доларів. Та через непрофесіоналізм уряду країна їх не отримала. Загалом ідеться про виділення щонайменше 120 мільярдів доларів. Але це можливо лише за наявності ретельно розробленої програми, яку схвалить громадянське суспільство, бізнес та експертне середовище. І за умови існування у владі команди, готової взяти на себе ­відповідальність за її втілення.

    Європейці не довіряють ні президенту, ні прем'єру. Недавно до Києва приїжджала делегація наших колег із Бундестагу. Керівник міжпарламентської німецько-української групи Карл Вельманн підбив підсумки дослідження про довіру до наших президентів. На жаль, динаміка падіння довіри до нинішнього глави держави — найкрутіша серед усіх його колег, — каже Сергій ­Тарута.

    Європейці зацікавлені у створенні в Україні нового єдиного суб'єкта діалогу, що представляє національний бізнес. Такий суб'єкт з'явився. Минулого тижня вперше за 25 років незалежності на одному майданчику об'єдналися найбільші підприємницькі та громадські організації. Вони домовилися створити єдину програму порятунку економіки, узгоджену із західними партнерами.

    — Зараз напрацьовуємо послідовний план дій. І закликаємо всіх до діалогу. Бізнес, особливо великий, повинен усвідомити, що врятувати свою справу можна, лише рятуючи країну. Сьогодні — це нероздільні поняття. Не можна мати ефективний бізнес у країні, яка руйнується, — говорить Сергій Тарута.

    "Українська бізнес-ініціатива" об'єднує 30 підприємців — представників великого та середнього бізнесу. У лютому її учасники ініціювали розробку нового суспільного договору заради економічного зростання.


    kurs_25_1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору