ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як закарпатська Олександрівка бореться за "зелене золото" (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    36 переглядів
    Пригоди з вирубками лісу в Олександрівці тривають.

    Ще 5 березня громада села Олександрівка, що на Хустщині, зупинила вантажівку з деревиною і викликала поліцію, аби розслідуванням зайнялися правоохоронці.

    Після цього краяни щиро сподівалися, що незаконним вирубкам буде покладено край. Однак уже через кілька днів цілеспрямоване нищення Карпат продовжилося. Декому з мешканців населеного пункту вдалося зняти спустошену лісосіку і зрізані, але ще не вивезені дерева.

    А у суботу, 26 березня, історія знову отримала логічне, хоч і скандальне продовження. Як виявилося, вирубки ніхто й не думав припиняти. Тож цього разу активісти разом з депутатом райради Іваном Ковачем знову зупинили навантажений хлистами лісовоз, але вже не випустили його з Олександрівки, а розвантажили деревину на території місцевої загальноосвітньої школи. Крім того, краяни викликали уже не тільки поліцію, але директора Хустського ДП „Хустське лісодослідне господарство” Степана Мамчича.

    Слід зазначити, що водій з місця пригоди втік.

    Яку юридичну розв’язку матиме ця резонансна справа – залежить від правоохоронців, але мешканці Олександрівки, у свою чергу, рішуче налаштовані зупинити на території села незаконні вирубки і зберегти Карпати від знищення.

    Саме з таких громад мало би брати приклад усе Закарпаття.
    000-79-1.jpg
    000-79-2.jpg
    На фото, яке надіслали активісти з Олександрівки видно номерні знаки автомобіля, що транспортував деревину.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору